Στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού αναγκάζονται να εργάζονται διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στη δομή.

Σε έγγραφη καταγγελία που κοινοποιείται προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, το Σωματείο Εργαζομένων Παραρτήματος ΠΠΑ «Η Μητέρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η έλλειψη προσωπικού είναι τραγική. Τα φιλοξενούμενα παιδιά στο Κέντρο μας αλλά και στις Ανάδοχες (οικογένειες) παρακολουθούνται από μία παιδίατρο εδώ και τρία χρόνια, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί είναι ελάχιστοι, οι Παιδοκόμοι και οι Φροντιστές επίσης και πλέον μια βρεφονηπιοκόμπος εργάζεται στη βάρδια με 12-13 βρέφη και μικρά παιδιά».

Οι εργαζόμενοι αφήνουν να εννοηθεί ότι η υποστελέχωση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών και συνεπάγεται επιπτώσεις στη νοητική, ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, τονίζουν την επιβάρυνση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στην υγεία τους και επιρρίπτουν αποκλειστικά την ευθύνη στη διοίκηση του Κέντρου.

Το Σωματείο ζητά την άμεση κάλυψη της αναλογίας παιδιά-βρεφονηπιοκόμων, αλλά και να προχωρήσει η πρόσληψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και τέλος να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εργάζονται ήδη στο Κέντρο, δεδομένου ότι «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας