Μόσχα: «Τρύπια» η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει αναπτύξει το ΝΑΤΟ στην Πολωνία, την Ρουμανία και την Αλάσκα μοιάζουν «με μια ομπρέλα που έχει τρύπες».
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει αναπτύξει το ΝΑΤΟ στην Πολωνία, την Ρουμανία και την Αλάσκα μοιάζουν «με μια ομπρέλα που έχει τρύπες».
Η Ρωσία, σύμφωνα με τον κ. Σόιγκου, έχει δημιουργήσει το πιο σύγχρονο και προηγμένο όπλο στον τομέα αυτό, που είναι χρόνια μπροστά, ενώ σε ορισμένους τομείς είναι δεκαετίες ολόκληρες.
«Είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να ξεπερνά τα υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτά του αναπτύσσονται σήμερα στην Πολωνία, στην Ρουμανία και την Αλάσκα, και προγραμματίζεται να αναπτυχθούν στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, είναι μια ομπρέλα αντιπυραυλικής άμυνας η οποία έχει τρύπες» δήλωσε, διερωτώμενος παράλληλα για το εάν πρέπει να δίνουν χρήματα για να αποκτήσουν μια τέτοια «ομπρέλα».
Αναφερόμενος στο νέο όπλο, ο ρώσος υπουργός είπε ότι «θα μας επιτρέψει να εγγυηθούμε την ασφάλεια και να υπερασπίσουμε την κυριαρχία της χώρας μας για πολλές δεκαετίες μπροστά», ωστόσο «το κυριότερο είναι ότι θα μας βοηθήσει να μην εμπλακεί η χώρας μας σ’ έναν νέο ανταγωνισμό εξοπλισμών, τον οποίο προσπαθούν να μας επιβάλλουν επίμονα οι χώρες του ΝΑΤΟ».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Οι 1302 ημέρες και η αδήριτη ανάγκη του Τσιτσιπά (vids)
- Το βαρέλι δεν έχει πάτο: Ο Σάια ΛαΜπεφ ουρλιάζει σε μια γυναίκα στη Ρώμη
- Τσάμπα τα λεφτά που δώσαμε για τις φωτογραφίες των 200 πατριωτών Θάνο
- Νετανιάχου για τις «συνομιλίες» ΗΠΑ-Ιράν: Το Ισραήλ θα προστατεύσει τα συμφέροντά του σε κάθε περίπτωση
- Το καλύτερο σενάριο για το πόλεμο στο Ιράν, είναι καταστροφικό για τις τιμές ενέργειας – Δεν θα πέσουν εύκολα
- Η παραμονή του Σπαλέτι και η μεταγραφική λίστα της Γιουβέντους

