
ΟΔΔΗΧ: Με οριακά αυξημένο επιτόκιο τα 6μηνα έντοκα
Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατ. ευρώ προέβη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατ. ευρώ προέβη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,19% από 1,13% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,587 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,81 φορές. Το ποσό των 1,138 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στις 12μ.μ.
Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
in.gr
- Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός 63-96: Ξέσπασαν οι «πράσινοι»
- Κόρινθος: Μία σύλληψη για τον θάνατο της 43χρονης που καταπλακώθηκε από μπαλκόνι – Αναζητείται η ιδιοκτήτρια του κτιρίου
- LIVE: Παναιτωλικός – Ατρόμητος
- Αμερικανοί πράκτορες συνέλαβαν την ανιψιά του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και την κόρη της
- Σεισμός τώρα στη Θεσπρωτία
- Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Σοκ για τη «Βασίλισσα», δώρο τίτλου στη Μπαρτσελόνα!