Μετά την έναρξη παραγωγής των απλών και των περιορισμένων Première, εκδόσεων της A110 στα τέλη του 2017, η γαλλική φίρμα αποφάσισε να εμπλουτίσει την γκάμα του γαλλικού προσιτού sportscar με δύο νέες εκδόσεις οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την επίσημη πρεμιέρα τους στην έκθεση της Γενεύης, εκπροσωπώντας δύο διαφορετικούς κόσμους, αυτόν της πολυτέλειας και αυτόν της αγωνιστικής λιτότητας, προς όφελος των επιδόσεων.

Ο λόγος για τις εκδόσεις Pure και Légende οι οποίες θα αναλάβουν να αναδείξουν την πολυσχιδή προσωπικότητα του sportscar που ανέλαβε να επανασυστήσει στο κοινό την Alpine μετά την αναβίωσή της από τη Renault.

H λευκή Pure, εστιάζει στον κόσμο επιδόσεων και με την συνδρομή μιας σειράς αλλαγών που την καθιστούν την ελαφρύτερη και την πιο σπορ προσανατολισμού έκδοση της γκάμας. Αν και προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επισήμως τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που την αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος της δεν θα ξεπερνά τα 1.080 κιλά.

Η γκρι απόχρωσης, Légende, αντιθέτως θα αποτελέσει την πληρέστερα εξοπλισμένη και πιο πολυτελή έκδοση της γκάμας διαθέτοντας στο βασικό εξοπλισμός της, δερμάτινες επενδύσεις, καθίσματα Sabelt έξι ρυθμίσεων και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στο εσωτερικό της.

Ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους τα οποία θα ανακοινωθούν άμα τη εμφανίσει τους στην ελβετική έκθεση, αμφότερες θα εξοπλίζονται με το turbo κινητήρα βενζίνης 1,8 λίτρων δια χειρός Renault με ισχύ 252 ίππων και σε συνδυασμό με το επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της φίρμας.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιδόσεις τους αναμένεται να διαφοροποιούνται αναλόγως με τον προσανατολισμό της εκάστοτε έκδοσης.

Επίσης, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η Renault, η γκάμα της Alpine A110 δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί καθώς, «εκκρεμεί» και μία ισχυρότερη έκδοση Sport η οποία θα επωφεληθεί από μια σειρά βελτιώσεων οι οποίες αναμένεται να περιορίσουν το βάρος της έως και κατά 50 κιλά, καθώς και από πλήθος αναβαθμίσεων σπορ προσανατολισμού τις οποίες θα επιστεγάσει ένας ισχυρότερος κινητήρα 300 ίππων που θα την αναδείξει ως την κορυφαία πρόταση της γκάμας.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο