Την έναρξη της επενδυτικής της δραστηριότητας με κεφάλαια 32 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συμμετοχών Equifund, την Εθνική Τράπεζα και ιδιώτες επενδυτές, ανακοίνωσε η Metavallon VC.

Οι επενδύσεις της Metavallon VC γίνονται σε δύο αρχικά στάδια: pre-seed και seed χρηματοδότησης. Πρόκειται για κεφάλαια που βοηθούν τις επιχειρήσεις στο «στήσιμο» και στα αμέσως επόμενα στάδια. Οι αρχικές τοποθετήσεις είναι έως 400.000 ευρώ.

Σημαντικό στοιχείο για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών προτάσεων είναι να βασίζονται σε ένα ολοκληρωμένο πρωτότυπο με ισχυρό IP (intellectual property) και οι ιδρυτές να σχηματίζουν μια αφοσιωμένη και συμπληρωματική ομάδα.

Η ομάδα της Metavallon, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, έχει χτίσει μια εξαετή εμπειρία στο ελληνικό startup οικοσύστημα, ενώ δραστηριοποιείται δύο χρόνια σε όλη την Ευρώπη με το FIWARE Accelerate. Από την ίδρυσή της έχει ενδυναμώσει με πρακτικό τρόπο τις προσπάθειες περισσότερων από 320 ιδρυτών εταιρειών σε 13 χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία. Μέσα στα έξι χρόνια έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα της Metavallon σημαντικοί συνεργάτες, όπως η Ericsson, η Microsoft, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ALBA Graduate Business School.

Σήμερα, αποστολή της Metavallon VC είναι να επενδύσει και να εργαστεί μαζί με επίδοξους νέους επιχειρηματίες, συμβάλλοντας στο να χτίσουν βιώσιμες επιχειρήσεις, εστιάζοντας στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των νέων τεχνολογιών, της ενέργειας, των μεταφορών, των πράσινων τεχνολογιών, των τεχνολογιών Υγείας, της διαστημικής τεχνολογίας κ.ά.

Στην περίπτωση των pre-seed επενδύσεων, οι εταιρείες συμμετέχουν παράλληλα στο market accelerator της Metavallon VC. Πρόκειται για ένα δομημένο πρόγραμμα 12 εβδομάδων προσανατολισμένο στην αγορά, με τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να λαμβάνουν χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Η υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων για pre-seed επενδύσεις, με παράλληλη συμμετοχή στο market accelerator της Metavallon VC, θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2018 με καταληκτική ημερομηνία τη 15η Απριλίου. Η ανακοίνωση των πρώτων pre-seed επενδύσεων αναμένεται στα τέλη Ιουνίου, ενώ νωρίτερα, τον Απρίλιο, θα ανακοινωθούν οι seed επενδύσεις.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο