Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων από τη Metavallon

Χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων από τη Metavallon

Την έναρξη της επενδυτικής της δραστηριότητας με κεφάλαια 32 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συμμετοχών Equifund, την Εθνική Τράπεζα και ιδιώτες επενδυτές, ανακοίνωσε η Metavallon VC.

Την έναρξη της επενδυτικής της δραστηριότητας με κεφάλαια 32 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συμμετοχών Equifund, την Εθνική Τράπεζα και ιδιώτες επενδυτές, ανακοίνωσε η Metavallon VC.

Οι επενδύσεις της Metavallon VC γίνονται σε δύο αρχικά στάδια: pre-seed και seed χρηματοδότησης. Πρόκειται για κεφάλαια που βοηθούν τις επιχειρήσεις στο «στήσιμο» και στα αμέσως επόμενα στάδια. Οι αρχικές τοποθετήσεις είναι έως 400.000 ευρώ.

Σημαντικό στοιχείο για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών προτάσεων είναι να βασίζονται σε ένα ολοκληρωμένο πρωτότυπο με ισχυρό IP (intellectual property) και οι ιδρυτές να σχηματίζουν μια αφοσιωμένη και συμπληρωματική ομάδα.

Η ομάδα της Metavallon, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, έχει χτίσει μια εξαετή εμπειρία στο ελληνικό startup οικοσύστημα, ενώ δραστηριοποιείται δύο χρόνια σε όλη την Ευρώπη με το FIWARE Accelerate. Από την ίδρυσή της έχει ενδυναμώσει με πρακτικό τρόπο τις προσπάθειες περισσότερων από 320 ιδρυτών εταιρειών σε 13 χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία. Μέσα στα έξι χρόνια έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα της Metavallon σημαντικοί συνεργάτες, όπως η Ericsson, η Microsoft, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ALBA Graduate Business School.

Σήμερα, αποστολή της Metavallon VC είναι να επενδύσει και να εργαστεί μαζί με επίδοξους νέους επιχειρηματίες, συμβάλλοντας στο να χτίσουν βιώσιμες επιχειρήσεις, εστιάζοντας στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των νέων τεχνολογιών, της ενέργειας, των μεταφορών, των πράσινων τεχνολογιών, των τεχνολογιών Υγείας, της διαστημικής τεχνολογίας κ.ά.

Στην περίπτωση των pre-seed επενδύσεων, οι εταιρείες συμμετέχουν παράλληλα στο market accelerator της Metavallon VC. Πρόκειται για ένα δομημένο πρόγραμμα 12 εβδομάδων προσανατολισμένο στην αγορά, με τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να λαμβάνουν χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Η υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων για pre-seed επενδύσεις, με παράλληλη συμμετοχή στο market accelerator της Metavallon VC, θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2018 με καταληκτική ημερομηνία τη 15η Απριλίου. Η ανακοίνωση των πρώτων pre-seed επενδύσεων αναμένεται στα τέλη Ιουνίου, ενώ νωρίτερα, τον Απρίλιο, θα ανακοινωθούν οι seed επενδύσεις.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024