Ινδία: Χωρίς παπούτσια και κάλτσες στις εξετάσεις οι μαθητές
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία για να μην περνάνε «σκονάκια» οι μαθητές στη διάρκεια των εξετάσεων. Αποφάσισαν να απαγορεύσουν ... τα παπούτσια και τις κάλτσες.
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία για να μην περνάνε «σκονάκια» οι μαθητές στη διάρκεια των εξετάσεων. Αποφάσισαν να απαγορεύσουν … τα παπούτσια και τις κάλτσες.
«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι μόνο οι υποψήφιοι που φορούν σαγιονάρες θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα εξεταστικά κέντρα, ενώ αυτοί που έρχονται με παπούτσια και κάλτσες θα απομακρύνονται», δήλωσε ο επικεφαλής του Δ.Σ. των εξεταστικών κέντρων του κρατιδίου Αμάν Κισόρ.
Συνολικά 1,7 εκατ.μαθητές δίνουν φέτος εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες άρχισαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Δευτέρα.
Το Μπιχάρ έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2015 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αντιγραφές, καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες γονέων και φίλων των μαθητών οι οποίοι σκαρφάλωναν στους τοίχους των σχολείων για να δώσουν τις απάντήσεις των θεμάτων στους εξεταζόμενους.
Κάποιες φωτογραφίες έδειχναν ακόμα και αστυνομικούς που ήταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα να δωροδοκούνται, προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια. Έπειτα από αυτό, περίπου 750 εξεταζόμενοι αποβλήθηκαν και 300 συνελήφθηκαν καθώς το σκάνδαλο γελοιοποίησε τις τοπικές αρχές. Η αντιγραφή των θεμάτων στη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων στο κρατίδιο Μπιχάρ συνεχίσθηκε για πολύ καιρό.
Μία «μαφία» αποτελούμενη από καθηγητές και εκπαιδευτικές αρχές, συμπράττει με τους γονείς οι οποίοι τους δωροδοκούν για να γεμίζουν ολόκληρα φύλλα απαντήσεων. Κάποιες φορές εκπαιδευτικοί εμφανίζονται ακόμα και στις εξετάσεις στη θέση των εξεταζομένων.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Η Νιγηρία παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση – Θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα, λέει ο ΥΠΕΞ
- IFFHS: Ο Τουρπέν καλύτερος διαιτητής του 2025 (pics)
- Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Παρισιού – Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν
- Μυστήριο με την εξαφάνιση του 45χρονου διοικητή της Πυροσβεστικής – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Με ιστορικό γκολ του Σαλάχ, η Αίγυπτος νίκησε τη Νότιο Αφρική (1-0)
- Μπλόκα: Συσκέψεις σε όλη τη χώρα από τους αγρότες – Το κρίσιμο ραντεβού στη Νίκαια

