Λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση
Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, συνεδριάζει η Διάσκεψη των
Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει εάν θα στηθούν 10 ή μία
κάλπες.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχει προσδιοριστεί για τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τις πληροφορίες, η πλειοψηφία επιμένει να στηθούν 10 κάλπες, κάτι που η ΝΔ θεωρεί απαράδεκτο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ψηφοφορία εάν ληφθεί αυτή η απόφαση.

Παράλληλα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πρόκειται να αποφασίσει τι ώρα θα μιλήσουν τα προς παραπομπή πολιτικά πρόσωπα και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την οργάνωση της συζήτησης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σε ηλεκτρισμένο κλίμα.

Μαραθώνια η διαδικασία για Προανακριτική

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, αναμένεται μαραθώνια, ξεπερνώντας τις 16 ώρες που αναφέρει η προγραμματισμός -έναρξη 09:00 και ολοκλήρωση στις 22:00. Έμπειρες κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι η συνεδρίαση θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα μιλήσουν περισσότεροι από 50 ομιλητές, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί αρχηγοί, οι εισηγητές και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα -εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό- θα στείλει γραπτό υπόμνημα.

Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θα έχουν στη διάθεσή τους 20 λεπτά για να μιλήσουν, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ο χρόνος αυτός θα ξεπεραστεί.

Θα ακολουθήσει η μυστική ψηφοφορία, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου έχουν και πέντε εκ των 10 εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτές. Στην περίπτωση που θα στηθούν 10 κάλπες, τα εν λόγω πρόσωπα δεν θα μπορούν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους αλλά μόνο για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εν συνεχεία, θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων για να κριθεί εάν θα συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis. Για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής χρειάζονται 151 ψήφοι.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο