Kοινή, ειδική επιτροπή για το φυσικό αέριο προτείνει ο Ακιντζί
Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση του Κυπριακού, τότε πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους για το θέμα του φυσικού αερίου, δήλωσε στο CNNTurk ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, οι Τουρκοκύπριοι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους με την Τουρκία.
Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση του Κυπριακού, τότε πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους για το θέμα του φυσικού αερίου, δήλωσε στο CNNTurk ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, οι Τουρκοκύπριοι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους με την Τουρκία.
Για το φυσικό αέριο, ο Ακιντζί πρότεινε την ίδρυση κοινής, ειδικής επιτροπής, κάτι που -όπως υποστηρίζει- απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι.
Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο , ανέφερε, «είναι απότοκο της επιθυμίας της ελληνοκυπριακής πλευράς να διατηρεί εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία του φυσικού πλούτου».
Για να τερματιστεί η ένταση, σύμφωνα με τον Ακιντζί, πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει την πολιτική της μη λύσης, κατά την έκφρασή του, και να συνδράμει σε δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ επέλεξαν τον καπιταλισμό των κανονιοφόρων – Ο κόσμος θα γίνει φτωχότερος και λιγότερο ασφαλής
- Η διττή στρατηγική των ΗΠΑ πίσω από τις απευθείας συνομιλίες τους με τον υπουργό του Μαδούρο πριν την απαγωγή
- Οι συμπεριφορές μας που δεν πρέπει να εκδηλώνουμε στον σκύλο μας
- Πληθωρισμός τροφίμων: Σε υψηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη – Μεγάλες ανατιμήσεις σε κρέας, καφέ, τσάι και κακάο
- Πώς έχτισε την ηγεμονία της Viocalco ο Νίκος Στασινόπουλος
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει αντίδραση κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς τον Ναν



