Αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων του ρ/σ «105.5 Στο
Κόκκιν» εξαιτίας των μισθολογικών περικοπών αλλά και των απολύσεων.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑτοδότη»
πρόκειται για ένα θέμα «ειδικού χειρισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ» .
«Οργή, λοιπόν και αγανάκτηση μαθαίνω πως έχει προκαλέσει το κομματικό «γιουρούσι» που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ «105.5 Στο Κόκκινο», με τους εργαζομένους να αξιώνουν ηπιότερες μισθολογικές περικοπές από αυτές τις οποίες όρισε με τελεσίγραφό της η Κουμουνδούρου από τις αρχές Νοεμβρίου, ζητώντας, επ’ απειλή απολύσεων, από το προσωπικό να αποδεχθεί μείωση 20% επί των μισθών (με εξαίρεση όσους λαμβάνουν 750 ευρώ καθαρά μηνιαίως), αλλά και την επ’ αόριστον παρακράτηση των δεδουλευμένων δύο μηνών.

Καρατομήθηκε η απεργιακή επιτροπή

Τα δύσκολα για το κομματικό επιτελείο ξεκίνησαν όταν σχεδόν κανείς όσων ο μισθός υπολείπεται του χιλιάρικου δεν δέχθηκε να υπογράψει. Ετσι την περασμένη Τετάρτη απολύθηκαν τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι (τρεις δημοσιογράφοι και ένας ηχολήπτης), ενώ είχαν προηγηθεί τρεις απολύσεις τον Ιανουάριο. Οι γνωρίζοντες λένε ότι επί της ουσίας «καρατομήθηκε» η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πέντε από τους επτά απολυθέντες προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπως άλλωστε έχει ενθαρρύνει επανειλημμένως η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου τους εργαζομένους. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, το πλήρωσαν ακριβά – με την απόλυσή τους. Λέγεται μάλιστα ότι ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισε τις απολύσεις στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Το ερώτημα βεβαίως που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε τέτοιο ποσοστό μισθολογικών περικοπών, δεδομένου ότι το προσωπικό συρρικνώνεται διαρκώς. Αυτή τη στιγμή στον σταθμό εργάζονται περίπου 20 άτομα λιγότερα απ’ όσα προ διετίας, τρεις δε αποχώρησαν αφότου η διοίκηση ανακοίνωσε τις περικοπές που θεωρεί αναγκαίες, ενώ… εκ των υστέρων τέθηκε και θέμα εθελούσιας εξόδου.

Οπως και να έχει, αυτό που διαφαίνεται πλέον είναι ότι ο «ρεαλισμός» της ηγεσίας του κόμματος οδηγεί στην απαξίωση των δικών του μέσων, προκρίνοντας μάλλον το οutsourcing της πολιτικής κυβερνητικής προπαγάνδας. Στο ίδιο κλίμα ωμών παρεμβάσεων κινούνται και οι αλλαγές στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή», όπου προσφάτως εξωθήθηκε σε παραίτηση (με τη βούλα της Πολιτικής Γραμματείας…) ο διευθυντής της Κωστής Νικολακάκος, αντικαταστάτης του οποίου φέρεται ο Αγγελος Τσέκερης, προϊστάμενος Στρατηγικής Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου (και εις των συντακτών των περιβόητων non papers)».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο