Αναστασιάδης: Συνεργαζόμαστε με την Αθήνα για ΑΟΖ και Κυπριακό
«Τόσο για το θέμα της ΑΟΖ, όσο και για το Κυπριακό και των σχέσεών μας με την Τουρκία, είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα αφού συνεκτιμηθούν οι βραχυπρόθεσμες, αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και για τις δυο χώρες»: το μήνυμα αυτό στέλνει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης.
«Τόσο για το θέμα της ΑΟΖ, όσο και για το Κυπριακό και των σχέσεών μας με την Τουρκία, είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα αφού συνεκτιμηθούν οι βραχυπρόθεσμες, αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και για τις δυο χώρες»: το μήνυμα αυτό στέλνει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης.
Ταυτοχρόνα, «παραμένω αποφασισμένος για συνέχιση του διαλόγου, τουλάχιστον όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές άμεσα. Όσον αφορά όμως μια Διάσκεψη για το Κυπριακό θα πρέπει να γίνει μια καλή προετοιμασία»: δηλώνει επίσης για να προσθέσει, «αν εξαρτάτο από τη δική μας πλευρά δεν θα καταλήγαμε στο ατυχές αποτέλεσμα του Κραν Μοντανά».
Στην συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης απαντά και σε θέσεις, που διατύπωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν λίγες ημέρες. Ειδικότερα, στην θέση Τσαβούσογλου, ότι «δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη νήσο Κύπρο», ο κ. Αναστασιάδης απαντά ότι «Ελλάδα και Κύπρος διαμορφώνουν τις θέσεις τους με βάση το Δίκαιο της Θαλάσσης και μόνον».
Μέσω της συνέντευξής στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος στέκεται «δίπλα στους αδελφούς μας -της Ελλάδος- σε όλους τους αγώνες και όλες τις προσπάθειές τους σε όλα τα μέτωπα, εθνικά, πολιτικά, οικονομικά κ.α.». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, περιλαμβάνεται η στήριξη , που απαιτείται, μετά την λήξη των μνημονίων.
Στην αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κύπριος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση για το ονοματολογικό υπογραμμίζει: «Δεν πρόκειται για ένα πολιτικό, μονάχα θέμα, αλλά για εθνικό, που αγγίζει τις καρδιές και τις ευαισθησίες των απανταχού της γης Ελλήνων». Όμως , ταυτόχρονα σημειώνει ότι πρόκειται για ένα θέμα, «που χρήζει χειρισμού από την ίδια την Ελλάδα». «Εμείς», διαβεβαιώνει, «συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους χειρισμούς των αδελφών μας Ελλήνων».
in.gr
- Πάρμα – Φιορεντίνα 1-0: Ο Σόρενσεν «εκτέλεσε» τους Βιόλα
- Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ την Δευτέρα στη Φλόριντα – Συνομιλίες για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
- Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
- Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες ενός Ελβετού φωτογράφου από τον μήνα του μέλιτος προκάλεσαν σκάνδαλο
- Μπλε τιμολόγια: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά με σταθερές χρεώσεις στο ρεύμα
- Άρης: Πότε θα είναι διαθέσιμοι οι Αλφαρέλα και Μεντίλ

