Θέμα χρόνου είναι η απόφαση για την έκδοση του νέου ομολόγου. Τα τελευταία 24ωρα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σκανάρει τις αγορές προκειμένου να αποφασίσει αν και πότε θα προχωρήσει στην έκδοση του επταετούς ομολόγου.

Σύμφωνα άλλωστε με το IFR του Reuters, η Ελλάδα αναμένει να ηρεμήσει το κλίμα στις αγορές και ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το marketing της έκδοσης ακόμη και την Πέμπτη αναλόγως του τι θα συνέβαινε και στη Wall Street. Οι ανάδοχοι της έκδοσης του επταετούς ομολόγου εμφανίζονται έτοιμοι να ενεργοποιήσουν και πάλι τις διαδικασίες για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Τα επίπεδα τιμών και οι αποδόσεις του δεκαετούς και του πενταετούς στην αγορά εμφανίζονται προς το παρόν ευνοϊκά για την προώθηση της έκδοσης τα επόμενα 24ωρα. Αυτή την ώρα υποχωρεί στο 3,67% στη δευτερογενή αγορά το περιθώριο (διαφορά απόδοσης) των ελληνικών 10ετών ομολόγων σε σύγκριση με τα αντίστοιχα γερμανικά.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την άντληση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ από το νέο ομόλογο με ένα επιτόκιο που θα ήταν πέριξ του 3%.

Η επιτυχία της έκδοσης, όπως υποστηρίζεται από υψηλόβαθμο στέλεχος, θα κριθεί όχι τόσο από το ύψος των αποδόσεων στις προσφορές που θα γίνουν, όσο από το εύρος και το πλήθος των προσφορών, καθώς το μέγεθος της υπερκάλυψης θα αποτυπώσει το «ύψος” του δείκτη επιστροφής εμπιστοσύνης στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, παρά τη μη ολοκλήρωση ακόμα του τρίτου προγράμματος.

Τραπεζίτης δήλωσε στο Reuters ότι η Πέμπτη είναι μια καλή μέρα για την έξοδο στις αγορές. «Το παράθυρο είναι ανοιχτό καθώς δεν αναμένονται και σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις», σημείωσε. «Ο EFSF (σ.σ. ο οποίος είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για έκδοση 3 δισ. ευρώ) έδειξε ότι δεν υπάρχει έντονη διάχυση από τις μετοχές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος. Τα χθεσινά deals προχώρησαν και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό με την Ελλάδα, εάν η τιμολόγηση είναι ορθή».

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο