Με εντολή του πρωθυπουργού ο φάκελος με τη δικογραφία για τη Novartis θα σταλεί αύριο, Τρίτη, στη Βουλή, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις νέες εξελίξεις, μετά την παράδοση από τους εισαγγελείς διαφθοράς μέρους της δικογραφίας για να διαβιβαστεί στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσπευση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών πρόσθεσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι πριν από ένα χρόνο είχε αναφέρει ότι σκάνδαλο Novartis από οικονομικής και ηθικής πλευράς θα συγκλονίσει την κοινωνία πολύ περισσότερο από αυτό της Siemens.

Στη Βουλή ο φάκελος Novartis

Αύριο, Τρίτη, με εντολή του πρωθυπουργού ο φάκελος θα σταλεί στη Βουλή, ανέφερε ο κ. Κοντονής μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου. Όπως εξήγησε ο κ. Κοντονής η εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής ενώ είπε ακόμα ότι θα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα για να λάβουν τις τελικές τους θέσεις.

Υπενθύμισε δε ότι «πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει ότι το σκάνδαλο NOVARTIS τόσο από οικονομικής όσο και ηθικής πλευράς θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο της Siemens».

Ο κ. Κοντονής συμπλήρωσε επίσης ότι «το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι τεράστιο διότι, σε μία περίοδο κρίσης, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που λειτουργούσαν με παράνομο τρόπο και με υπερκοστολογήσεις. Γι αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστά διπλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης της ΕΕ».

Ερωτηθείς για τον πρόεδρο της NΟVARTIS Hellas ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι δεν διώκεται αλλά του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και εξέφρασε την ελπίδα του να μείνει και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τη σειρά του δήλωσε ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους» και προέτρεψε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μην μιλούν γιατί εκτίθενται.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο