«Ο Γκάτσος που αγάπησα»: Με τον Μ.Μητσιά και την Κ.Καραμπέτη
Μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας αποτελεί το αφιέρωμα στον ποιητή των τραγουδιών Νίκο Γκάτσο που παρουσιάζεται για τρεις νύχτες στον ΦΣ «Παρνασσός». Στη σκηνή για το «Ο Γκάτσος που αγάπησα» θα συναντηθούν για πρώτη φορά ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.
Μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της
νεώτερης Ελλάδας αποτελεί το αφιέρωμα στον ποιητή των τραγουδιών Νίκο
Γκάτσο που παρουσιάζεται για τρεις νύχτες στον ΦΣ «Παρνασσός». Στη σκηνή
για το «Ο Γκάτσος που αγάπησα» θα συναντηθούν για πρώτη φορά ο Μανώλης
Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.
To πρόγραμμα, που έγινε sold out από την πρώτη κιόλας στιγμή, επιστρέφει στον ΦΣ «Παρνασσός» για τα Σάββατα 24 Φεβρουαρίου, 3 και 10 Μαρτίου στις 21:00.
Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου.
«Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ΄Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ήταν καμάρι της αυγής», είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν.
O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στην σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής.
Και οι δυο μαζί αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος χώρεσε σ’ αυτή τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι.
Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Πρόκειται για κείμενα ανθρώπων του πνεύματος, που κρατούν όπως κι ο Γκάτσος με το έργο τους τη συλλογική μνήμη ζωντανή και το «σκηνικό» μας όρθιο.
Συντελεστές:
Αχιλλέας Wastor: πιάνο
Ηρακλής Ζάκκας: μαντολίνο-μπουζούκι
Παραγωγή: Cricos Productions
info: αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» , πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τηλέφωνο: 2106109513, 6944303274
Εισιτήρια : από 10€
Προπώληση: viva.gr, τηλ 11876
Χορηγός επικοινωνίας: in.gr
in.gr
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442