«Κανένα αδίκημα» δεν διέπραξε ο πρόεδρος του Eurogroup
Η εισαγγελία της Λισαβόνας έθεσε στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Γιούρογκρουπ Μάριο Σεντένο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα όταν δέχτηκε εισιτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπενφίκα.
Η εισαγγελία της Λισαβόνας έθεσε στο αρχείο την έρευνα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Γιούρογκρουπ Μάριο Σεντένο, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα όταν δέχτηκε εισιτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπενφίκα.
Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον ιστότοπο που, το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, μετά την έρευνα που περιλάμβανε τη συγκέντρωση και εξέταση εγγράφων και τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων.
Την περασμένη Παρασκευή είχε διεξαχθεί έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την υπόθεση αυτή.
Οι αρχές εξέταζαν αν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ της πρόσκλησης του Σεντένο να παρακολουθήσει έναν αγώνα μεταξύ της Μπενφίκα και της Πόρτο, τον περασμένο Απρίλιο, και μιας φορολογικής ελάφρυνσης σε εταιρεία που ανήκει στον γιο του προέδρου της Μπενφίκα. Η εισαγγελία δεν διαπίστωσε να έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα εκ μέρους του υπουργού και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατέληξε επιπλέον στο συμπέρασμα ότι η επίμαχη φοροαπαλλαγή ήταν νόμιμη.
Το περιβάλλον του Σεντένο υποστήριζε ότι ο υπουργός ζήτησε να λάβει εισιτήρια στην εξέδρα των επισήμων για λόγους ασφαλείας. Την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα χαρακτήρισε «γελοία» την υπόθεση, διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο υπουργός σχεδίαζε να παραιτηθεί.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Να σφίξει όλη η Ελλάδα»: Διήμερο μπλακ άουτ και κλιμάκωση προτείνει το μπλόκο της Νίκαιας στους αγρότες
- Κλιμακωτές προσαυξήσεις για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας – Δείτε αναλυτικά
- Η αινιγματική ανάρτηση του Τζόουνς που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και οι εξελίξεις των επόμενων ωρών
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μπλόκα έχουν ονοματεπώνυμο, «Κυριάκος Μητσοτάκης» – Δεν είναι επιλογή αλλά κραυγή επιβίωσης
- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- Βενεζουέλα: Όλα όσα ξέρουμε για την αμερικανική επίθεση και τη σύλληψη Μαδούρο
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το live album της από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Το ορόσημο, τα ρεκόρ, και ένα σαρωτικό 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tim-marshall-oMI4Xs46ar4-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442