Από τη Γενεύη πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το πρώτο «ιπτάμενο» αυτοκίνητο «ευρείας» παραγωγής.

Δημιουργός του είναι η άσημη Pal-V, η οποία ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει έδρα την Ολλανδία, όχι όμως και παρελθόν στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άλλωστε το τρίκυκλο το οποίο δημιούργησε παραπέμπει περισσότερο σε ανεμόπτερο ή ελικόπτερο και λιγότερο σε ένα συμβατικό αυτοκινήτου.

Το “Liberty”, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, εξοπλίζεται με δύο κινητήρες αεροσκάφους της Rotax, οι οποίοι ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την κίνησή του στην άσφαλτο.

Η μεταμόρφωσή του σε ιπτάμενο… αντικείμενο διαρκεί 5-10 λεπτά και δεν πραγματοποιείται αυτόματο καθώς απαιτείται η συμβολή του οδηγού-πιλότου.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία εργάζεται πάνω στην εξέλιξη του συγκεκριμένου project σχεδόν δέκα χρόνια, το Liberty έχει συγκεντρώσει όλα τα πιστοποιητικά που του επιτρέπουν περάσει στη γραμμή παραγωγής και να τεθεί προς πώληση.

Βέβαια, ακόμα και αν αυτό συμβεί, το μάλλον υπερβολικό κόστος των περίπου 300.000 ευρώ ίσως αποδειχθεί από μόνο του αρκετό για να εμποδίσει την επιτυχία του φιλόδοξου, ομολογουμένως, εγχειρήματος.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο