Στην επόμενη ημέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς λέγοντας ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος «δεν θα λυθούν ως εκ θαύματος όλα τα προβλήματα της χώρας».

Στην επόμενη ημέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας αναφέρθηκε ο υπουργός
Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς λέγοντας
ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος «δεν θα λυθούν ως εκ θαύματος όλα
τα προβλήματα της χώρας».

Ο κ. Παππάς, υποστήριξε ότι θα περάσουμε «σε μία φάση στην οποία θα αποκτήσουμε βαθμούς αυξημένης ελευθερίας άσκησης πολιτικής από μια κυβέρνηση, η οποία έχει αποδείξει ότι στρέφεται εκεί που πρέπει να στραφεί».

Υποστήριξε ότι κανείς δεν πιστεύει τώρα ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις», σημειώνοντας ότι με το «μαξιλαράκι» του ESM και την ευρωπαϊκή ομπρέλα, η χώρα μπορεί να λαμβάνει λογικά επιτόκια στις αγορές.

«Έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο»

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε ακόμη στο ψηφιακό ραδιόφωνο αλλά και στις τηλεοπτικές άδειες. «Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο» τόνισε προσθέτοντας ότι κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς «όλοι χωρούν στο φάσμα». Ο Ν.Παππάς ανέφερε ότι χθες βγήκε ο χάρτης συχνοτήτων και σήμερα εκδίδεται και η προκήρυξη για τον πάροχο δικτύου.

Σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει κάποια αρμοδιότητα, καθώς το ΕΣΡ ολοκληρώνει τη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων. Ωστόσο υπογράμμισε ότι δικαιώθηκαν σε μια σφοδρή αντιπαράθεση για ένα ζήτημα που παρέμενε άλυτο για 30 χρόνια.

Επανέλαβε ότι για την 7η εναπομείνασα άδεια, ο νόμος προβλέπει ότι εάν δεν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον αυτή θα μεταπέσει με τις θεματικές άδειες.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr