Κουρουμπλής: Απομάκρυνση των εκρηκτικών από το λιμάνι Ηρακλείου
Στην άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda» αναμένεται να προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στην άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda» αναμένεται να προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι το Λιμενικό έχει ήδη αποθηκεύσει με ασφάλεια τα εκρηκτικά σε χώρους του λιμανιού και σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δρομολογείται η άμεση απομάκρυνση και μεταφορά τους σε χώρους του στρατού.
- Πλοιοκτήτης Ανδρομέδας: Αν γίνει ατύχημα, το Ηράκλειο θα γίνει Σαχάρα
Σημειώνεται, ότι την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, (δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός), το οποίο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.
Οι οκτώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
