
Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Απεργούν οι υπάλληλοι
Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Το προτεινόμενο ωράριο, από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, είναι έντεκα το πρωί με οχτώ το απόγευμα.
Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Το προτεινόμενο ωράριο, από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, είναι έντεκα το πρωί με οχτώ το απόγευμα.
Την ίδια ημέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου.
Η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στις 14 Γενάρη, για μία ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από τρεις συνεχόμενες Κυριακές τον Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν. 4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΙΥΕ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία του κλάδου, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας! Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χειμερινές εκπτώσεις του 2018, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.
in.gr
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει


