Ρωσία προς ΗΠΑ: Δικαίωμά μας η μετονονομασία οδού της πρεσβείας
Το ζήτημα της μετονομασίας της οδού στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον στην μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ, είναι δικαίωμα των αρχών της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ουάσιγκτον να μετονομάσει την Wiskonsin Avenue και να της δώσει το όνομα του δολοφονηθέντος ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης
Το ζήτημα της μετονομασίας της οδού στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον στην μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ, είναι δικαίωμα των αρχών της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ουάσιγκτον να μετονομάσει την Wiskonsin Avenue και να της δώσει το όνομα του δολοφονηθέντος ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ προσέθεσε ότι δεν θα σχολίαζε το γεγονός αυτό, υπογραμμίζοντας μόνο ότι «αυτό αναμφισβήτητα, συνιστά δικαίωμα των αρχών της πόλης υπό το φώς του ότι η κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας θα θέλαμε να είναι καλύτερη, για να πούμε την αλήθεια».
Την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο της Ουάσιγκτον στην πρώτη συνεδρίασή του το νέο έτος, ενέκρινε ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση σχετικό νομοσχέδιο για την μετονομασία της πλατείας της αμερικανικής πρωτεύουσας στην οποία βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία, σε πλατεία Μπορίς Νεμτσόφ για να τιμήσει την μνήμη του δολοφονηθέντα ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Μπορίς Νμετσόφ.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπορίς Νεμτσόφ, ο Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά ο νεότερος, σε συνέντευξη του στην ρωσική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» επεσήμανε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της αμερικανικής πρωτεύουσας είναι σημαντικό γεγονός.
«Με την δεύτερη απόφαση του, η οποία ήταν επίσης ομόφωνη, το δημοτικό συμβούλιο της Ουάσιγκτον επέσπευσε τη διαδικασία ώστε η μετονομασία να τεθεί σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους που είναι η τρίτη επέτειος της δολοφονίας του Μπορίς Εφίμοβιτς Νεμτσόφ στην μνήμη του οποίου θα ονομασθεί η πλατεία», δήλωσε ο Καρά – Μουρζά.
Ο Βλαντίμιρ Καρα- Μουρζά δήλωσε επίσης ότι η σημερινή ρωσική κυβέρνηση εμποδίζει την διαιώνιση της μνήμης του Μπορίς Νεμτσόφ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές της Μόσχας, απορρίπτουν οποιεσδήποτε εκκλήσεις, αιτήσεις και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την διαιώνιση της μνήμης του δολοφονηθέντος πολιτικού.
in.gr
- Άγιος Δημήτριος: Τι λέει η πρώην σύντροφος του 20χρονου δράστη – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος για το στυγερό έγκλημα
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442