Έρχονται αλλαγές στην αδειοδότηση των αρτοποιείων
Αλλαγές στα κριτήρια που ορίζουν τα τετραγωνικά μέτρα που θα πρέπει να έχει ένα αρτοποιείο για να αδειοδοτηθεί φέρνει διάταξη του υπουργείου Οικονομίας η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Αλλαγές στα κριτήρια που ορίζουν τα τετραγωνικά μέτρα που θα πρέπει να έχει ένα αρτοποιείο για να αδειοδοτηθεί φέρνει διάταξη του υπουργείου Οικονομίας η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Διάταξη επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα μικρά αρτοποιεία και δημιούργησε ο νόμος του 2007 (ν. 3526/2007) ο οποίος όριζε αυστηρά κριτήρια αναφορικά με τα τετραγωνικά των αρτοποιείων αλλά και τους διαφορετικούς χώρους στους οποίους θα έπρεπε να στεγάζοντας οι βοηθητικοί χώροι των καταστημάτων με συγκεκριμένα τετραγωνικά.
Με την αυτή διάταξη η κυβέρνηση προχώρα στην προσαρμογή των παλαιών κριτηρίων για τη νόμιμη λειτουργία των μικρών αρτοποιείων που υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ μειώνει τα απαραίτητα τετραγωνικά για την χορήγηση αδείας
Πηγές του Υπ. Οικονομίας ανέφεραν ότι με τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο Πολυνομοσχέδιο προτείνονται κριτήρια που ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα και τις ανάγκες των αρτοποιείων στην Ελλάδα, τα οποία δεν θα επηρεάσουν τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν αλλά θα καταστήσουν πιο εύκολη τη δραστηριοποίηση νέων επιχειρήσεων στον κλάδο.
Δήμητρα Σκούφου
in.gr
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
