Στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα τεσσάρων καναλιών για τηλεοπτικές άδειες
Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου προσδιόρισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Νικόλαος Σακελλαρίου, να συζητηθούν σε σχηματισμό Ολομέλειας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε μία άδεια.
Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου προσδιόρισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Νικόλαος Σακελλαρίου, να συζητηθούν σε σχηματισμό Ολομέλειας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε μία άδεια.
Στο ΣτΕ έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Άλφα, Σκάι και Σταρ και ζητούν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.
Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του όλου νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.
Ο κ. Σακελλαρίου έφερε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου και όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.
Οι αιτήσεις θα συζητηθούν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442