Ενημέρωση Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο για την ΠΓΔΜ
Συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για
χρήση έναντι όλων, είναι η θέση της Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων, είναι η θέση της Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς είπε πως η εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτησή του σημείωσε πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του «δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα».
Αυτό όμως, είπε ο κ. Κοτζιάς, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποτελεί σοβαρή στάση. Και πρoσέθεσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.