Αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης ο Πολ Χάγκις
Ο βραβευθείς με Όσκαρ Καναδός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις αρνήθηκε χθες Παρασκευή τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατύπωσαν εις βάρος του τέσσερις γυναίκες, δύο από τις οποίες τον κατηγόρησαν για βιασμό.
Ο βραβευθείς με Όσκαρ Καναδός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις αρνήθηκε χθες Παρασκευή τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατύπωσαν εις βάρος του τέσσερις γυναίκες, δύο από τις οποίες τον κατηγόρησαν για βιασμό.
Χθες το Associated Press μετέδωσε πως τρεις γυναίκες που εργάστηκαν στη βιομηχανία του θεάματος κατηγόρησαν τον Χίγκινς ότι τις φίλησε με το ζόρι ή ότι τις ανάγκασε σε στοματικό σεξ, σε συναντήσεις που είχε μαζί τους μεταξύ των ετών 1996 και 2015.
Μία από τις τρεις γυναίκες κατηγόρησε επίσης τον σκηνοθέτη του «Crash» και σεναριογράφο του «Million Dollar Baby» και του «Casino Royal» ότι τη βίασε. Οι γυναίκες δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα.
«Ο κ. Χάγκις αρνείται συνολικά αυτούς τους ανώνυμους ισχυρισμούς», ανέφερε η δικηγόρος του Κριστίν Λεπερά σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.
Τον περασμένο μήνα ο Χάγκις κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, εις βάρος μιας τέταρτης γυναίκας η οποία κατονομάζεται στο δημοσίευμα, της Χάλεϊ Μπριστ, που τον κατηγόρησε ότι τη βίασε το 2013. Ο Χάγκις αρνήθηκε την κατηγορία και κατηγόρησε την Μπριστ για εκβιασμό και ότι του ζήτησε εννέα εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει τους ισχυρισμούς της.
Η Μπριστ και οι άλλες τρεις ενάγουσες δεν ήταν διαθέσιμες για σχόλια.
Το 2006 ο 64χρονος Χάγκις κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και καλύτερης ταινίας το 2006 για το «Crash».
Είναι γνωστός επίσης επειδή ανακοίνωσε δημόσια το 2009 την αποχώρησή του από την εκκλησία της σαϊεντολογίας, της οποίας υπήρξε μέλος για 35 χρόνια.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442