Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντόρσεϊ έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Σκουρτόπουλου

Ο Ντόρσεϊ έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Σκουρτόπουλου

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απουσίασε από την προετοιμασία της εθνικής ανδρών και το Ευρωμπάσκετ 2017, ενημερώνοντας τότε την ΕΟΚ πως αδυνατούσε λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο ομογενής Ελληνοαμερικανός γκαρντ των Ατλάντα Χοκς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIBA), θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, μετά το τέλος της σεζόν στο ΝΒΑ. «Το να είσαι μέλος μίας ομάδας που θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι στόχος, ένας ιδιαίτερα σημαντικός στόχος για εμένα» τόνισε.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απουσίασε από την προετοιμασία της εθνικής ανδρών και το Ευρωμπάσκετ 2017, ενημερώνοντας τότε την ΕΟΚ πως αδυνατούσε λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Ο ομογενής Ελληνοαμερικανός γκαρντ των Ατλάντα Χοκς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIBA), θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, μετά το τέλος της σεζόν στο ΝΒΑ. «Το να είσαι μέλος μίας ομάδας που θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι στόχος, ένας ιδιαίτερα σημαντικός στόχος για εμένα» τόνισε.

Η ενσωμάτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ θα δώσει άλλες προοπτικές στη εθνική ανδρών, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό σκόρερ. Η απουσία του από τους αγώνες της εθνικής με την Εσθονία (23/2) και τη Μεγάλη Βρετανία (25/2) είναι δεδομένη. Όπως φαίνεται, όμως, ο Ντόρσεϊ θα αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος κόντρα στο Ισραήλ στις 29 Ιουνίου και στο δεύτερο παιχνίδι με την Εσθονία στις 2 Ιουλίου.

Ο ομογενής γκαρντ εξήγησε για την αρνητική απάντησή του στην κλήση του από τους Κώστα Μίσσα και Θανάση Σκουρτόπουλο, το περασμένο καλοκαίρι: «Δεν μπορούσα να πάω το καλοκαίρι, λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο. Προκειμένου να είμαι έτοιμος και υγιής για τη σεζόν στο ΝΒΑ, έπρεπε να ακολουθήσω την κατάλληλη διαδικασία αποθεραπείας κι έτσι δεν ήμουν στην εθνική ομάδα.

Παρακολούθησα όμως την πορεία της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ και νομίζω πως η ομάδα έδειξε σπουδαία στοιχεία. Θέλουμε όλοι όμως να πάμε καλύτερα και να βάλουμε ξανά την Ελλάδα στις κορυφαίες ομάδες».

Για τους πρώτους δύο αγώνες της εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ, ο Ντόρσεϊ τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη νίκη κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και μία άνετη επί του Ισραήλ.

Ο στόχος ήταν οι νίκες και τα παιδιά τα κατάφεραν. Έτσι, το πρώτο κομμάτι της αποστολής εξετελέσθη. Υπάρχουν κι άλλα ματς που πρέπει να πάρουμε για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση και θέλω να βοηθήσω την ομάδα ώστε να τα καταφέρει».

Ο Ντόρσεϊ είπε στο τέλος: «Όλοι θέλουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι μία σπουδαία διοργάνωση στην Κίνα και θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να «χτίσουμε» μία ανταγωνιστική ομάδα. Είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος του ελληνικού προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και θέλω να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας. Θέλω να βοηθήσω στις επόμενες διοργανώσεις, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Ευρωμπάσκετ».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024