
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Το 75% του εισοδήματος σε εφορία και ταμεία
Έως και το 75% του εισοδήματός τους θα κληθούν να«προσφέρουν» στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Έως και το 75% του εισοδήματός τους θα κληθούν να «προσφέρουν» στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Οι νέες επιβαρύνσεις για 1,4 εκατομμύρια επαγγελματίες, και αγρότες προκύπτουν από τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών, που φέρνει αυξήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, η εφορία και ο ΕΦΚΑ θα πάρουν το 50,61%. Όσο αυξάνεται το εισόδημα, τόσο διογκώνονται και οι επιβαρύνσεις, και συγκεκριμένα για εισόδημα 70.000 το κράτος υφαρπάζει το 64,05%.
Χαμένοι το 2018, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, θα είναι και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι λόγω της κατάργησης φοροαπαλλαγών και της επιβολής νέων φόρων, ενώ η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές θα φέρει αύξηση επιβαρύνσεων μέσω του ΕΝΦΙΑ στις φθηνές περιοχές έως και 30% και ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων στις ακριβές περιοχές.
in.gr
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της αν δεν τηρήσει το Ισραήλ τις δεσμεύσεις του
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα

