Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το τοπίο της άγονης γραμμής, ο καμβάς του Αντώνη

Το τοπίο της άγονης γραμμής, ο καμβάς του Αντώνη

...

Λένε ότι η Τέχνη γεννιέται στα πιο αναπάντεχα μέρη… Εκεί όπου ο ανθρώπινος νους αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη και ο πολιτισμός κρατάει τα δίχτυα του μαζεμένα για να μην αλλοιώσει στο παραμικρό τη φυσικότητα του τοπίου. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από τέτοια αναπάντεχα σημεία και ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν καλλιτέχνες που είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω τους την οικειότητα της πόλης για να ανακαλύψουν αλλά και να αποτυπώσουν αυτή την άγρια ομορφιά που μόνο η Τέχνη μπορεί να αφηγηθεί.

Η μακρινή Σίκινος είναι ένα από αυτά τα άγρια τοπία και ο Αντώνης Σκαμπαβιριάς είναι ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες που μέσα από τα έργα του μας παρουσιάζει πλευρές αυτού του κόσμου που δεν θα παρατηρούσαμε αλλιώς. Για να ετοιμάσει τη νέα του έκθεση με θέμα τα τοπία ανεβαίνει στις πιο απόκρυφες γωνιές του νησιού και έχοντας μοναδική παρέα τον καμβά και τα χρώματά του ζωγραφίζει μια ομορφιά που δύσκολα περιγράφεται αλλά καταγράφεται συγκινητικά στους πίνακές του. Όπως λέει ο Αντώνης «μια μέρα χωρίς να ζωγραφίσω είναι μια μέρα χαμένη…» γι’ αυτό ανάλογα με τον καιρό βρίσκεται σε κάποιο διαφορετικό σημείο του νησίου «για να μιλήσει για πράγματα τα οποία περνούν απαρατήρητα…» «Καμιά φορά όπως παρατηρώ τη φύση νιώθω ότι και αυτή με παρατηρεί.» Και είναι αλήθεια πως βλέποντας τους πίνακες με τα τοπία που αποτυπώνει, αισθάνεσαι ότι οι βράχοι, η θάλασσα, τα σύνννεφα σου μιλάνε για όλα αυτά που δεν βλέπεις χαμένος μέσα στην καθημερινότητα…

Ο Αντώνης βρέθηκε στη Σίκινο, σε αυτό το νησί της ελληνικής άγονης γραμμής αλλά μαζί του πήρε όλες τις ευκολίες που προσφέρει η τεχνολογία στη δουλειά του. Χάρη στη Wind η οποία εγκατέστησε στο νησί δίκτυο 4G ο Αντώνης αλλά και όλοι οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών υψηλού επιπέδου, χωρίς να βιώνουν πλέον τον αποκλεισμό που για χρόνια τώρα οδηγούσε σε τεχνολογικό αναλφαβητισμό ένα μέρος των κατοίκων της χώρας.

H Wind, πιστή στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για ισότιμη πρόσβαση στις τηλεπικοινωνίες, επενδύει τα τελευταία χρόνια στην αναβάθμιση της άγονης γραμμής και μετά τη Ανάφη κάνει στάση στη Σίκινο για να πραγματοποιήσει έργα υποδομής στη βάση του δικτύου της αλλά και να διαθέσει smartphones με δωρεάν συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας για όλους τους ενήλικες κατοίκους του νησιού, συσκευές απλής χρήσης για άτομα άνω των 65 ετών, smartphones & laptops με δωρεάν σύνδεση F2G και δεδομένων αντίστοιχα για όλους τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Μετά από 24 χρόνια παρουσίας στην αγορά η Wind γνωρίζει ότι η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες είναι κομμάτι της ανάπτυξης και ότι ο αναλφαβητισμός ξεκινάει από τη σχολική ηλικία και τον αποκλεισμό των παιδιών σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας από όλες τις δυνατότητες των εξελιγμένων τηλεπικοινωνιών. Ο Αντώνης Σκαμπαβιριάς είναι μια μόνο από τις πολλές ιστορίες που αποδεικνύουν τη σημαντικότητα της εξέλιξης σε αυτά τα μέρη της Ελλάδας: «Χωρίς την τεχνολογία δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ γιατί θα ήμουν αποκλεισμένος από όλους και από όλα…»

Γι’ αυτή την εξάλειψη του αποκλεισμού εργάζονται οι άνθρωποι της Wind, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί για να φέρουν το δίκτυο που όλοι ονειρεύονταν και έφυγαν αφήνοντας πίσω σε όλους του κατοίκους μια καθημερινότητα πιο εύκολη, πιο εξελιγμένη, πιο δίκαιη. Και μαζί τους άφησαν τον Αντώνη σκαρφαλωμένο σε κάποιο ψηλό βράχο να ζωγραφίζει όλα εκείνα που καμιά τεχνολογία δεν μπορεί να αποτυπώσει. Την άγρια ομορφιά της φύσης!

Advertorial

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024