Την πεποίθησή του ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού, που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια, δε θα πάνε χαμένα» και ότι «το μέλλον θα είναι καλύτερο» εκφράζει σε συνέντευξη του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Δίνοντας μάλιστα την πατριαρχική του ευχή, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας εύχεται «αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα, κατά το νέο έτος να βγει ισχυρή, σε όλους τους τομείς».

Από την Αλεξάνδρεια, που εδώ και 2.000 χρόνια, το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο δίνει μαρτυρία Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι παρόλη «την οικονομική κρίση που μαστίζει τα περισσότερα μέρη του πλανήτη, μέσα σε αυτά και την Ελλάδα», «η βοήθεια του Θεού είναι εκείνη που ουσιαστικά μάς ενισχύει, οδηγώντας τα βήματά μας».

Αναφερόμενος στους πολέμους που πλήττουν την Μέση Ανατολή, ο ιεραπόστολος Πατριάρχης επισημαίνει ότι «το μήνυμα του Χριστιανισμού αλλά και οι προσευχές μας, είναι να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις το ταχύτερο δυνατό».

Ενώ, παράλληλα, ζητά «να σταματήσει ακόμη, κάθε μορφή εν ονόματι του Θεού εξτρεμιστικής βίας, εναντίων ομόθρησκων ή αλλόθρησκων συνανθρώπων μας».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «Χριστιανισμός και Ελληνισμός, καθίστανται ισχυρές γέφυρες συνεργασίας, μεταξύ των δύο λαών, Ελλάδος και Αιγύπτου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr