Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πουτζδεμόν: Αφήστε με να επιστρέψω στην Καταλονία

Πουτζδεμόν: Αφήστε με να επιστρέψω στην Καταλονία

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να του επιτρέψει να επιστρέψει στην Καταλονία εγκαίρως προκειμένου να παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση του καταλανικού κοινοβουλίου, που αναμένεται να διεξαχθεί έως την 23η Ιανουαρίου. Εκεί, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της περιφέρειας.

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν κάλεσε την
ισπανική κυβέρνηση να του επιτρέψει να επιστρέψει στην Καταλονία
εγκαίρως προκειμένου να παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση του
καταλανικού κοινοβουλίου, που αναμένεται να διεξαχθεί έως την 23η
Ιανουαρίου. Εκεί, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα μπορέσει να αναλάβει
καθήκοντα προέδρου της περιφέρειας.

«Θέλω να επιστρέψω στην Καταλονία όσο το δυνατόν συντομότερα. Θα ήθελα να επιστρέψω τώρα. (Η επιστροφή μου) θα ήταν ένα καλό νέο για την Ισπανία» σημείωσε ο Πουτζδεμόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Ερωτηθείς εάν θα καταφέρει να επιστρέψει εγκαίρως για την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου της περιφέρειας, εκείνος απάντησε: «Θα ήταν το φυσιολογικό. Εάν δεν μου επιτρέψουν να ορκιστώ πρόεδρος, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ανωμαλία για το δημοκρατικό σύστημα της Ισπανίας».«Είμαι ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης και θα παραμείνω πρόεδρος εάν το ισπανικό κράτος σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών» πρόσθεσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν.

Κινδυνεύει με σύλληψη εάν επιστρέψει

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά προκειμένου να παραμείνει στο Βέλγιο ή να επιστρέψει στην Ισπανία, όπου κινδυνεύει να συλληφθεί, μετά την εκλογική νίκη των αυτονομιστικών κομμάτων που θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Στο ερώτημα που του τέθηκε εάν «ο Κάρλες Πουτζδεμόν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει», ο ένας από τους δικηγόρους του στην Καταλονία απάντησε:«Καταρχήν, ναι, όμως η συμβουλή μου είναι να εκτιμήσει την κατάσταση (περαιτέρω) διότι τη στιγμή που θα επέστρεφε εδώ, θα συλλαμβανόταν».«Πρέπει να ζυγίσει εάν αξίζει τον κόπο, εάν θα μπορεί να κάνει περισσότερα εντός της χώρας ή από το εξωτερικό, είναι προφανές ότι εάν έρθει και φυλακιστεί, αυτό θα προκαλέσει (…) μια πολύ μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση» τόνισε ο Ζαούμ Αλόνσο Κεβίγιας στο μικρόφωνο του ραδιοφωνικού δικτύου Catalunya.

«Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που θα πρέπει να λάβει εντός των επόμενων ημερών» υπογράμμισε.
«Εξετάζουμε όλα τα σενάρια» επιβεβαίωσε από την πλευρά της η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος του Πουτζδεμόν Έλσα Αρτάντι, η οποία ερωτήθηκε σχετικά σήμερα στις Βρυξέλλες από το καταλανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Rac1.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024