Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, περιμετρικά του Κοινοβουλίου, το οποίο έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.

Πρόκειται για περιστατικό, όπως καταγγέλθηκε, «παρεμπόδισης» από δυνάμεις των ΜΑΤ του γενικού γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα και βουλευτών του ΚΚΕ από το να εισέλθουν στη Βουλή, όταν εκείνοι απομακρύνθηκαν από τον κορμό της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο δεν αναγνώρισαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα, και νομίζοντας πως είναι κάποιος από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ, του απαγόρευσαν να προσεγγίσει τη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε τον προπηλακισμό του κ. Κουτσούμπα από τους άνδρες των ΜΑΤ.

«Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα κόμματος», τόνισε ο κ. Παφίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μέτρα θεραπείας αντί ποινές για ψυχικά ασθενείς και στο οποίο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία για την οποία το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

in.gr