Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΕΣΗΕΜ-Θ: Προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΜ-Θ: Προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων

Για οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων στα γραφεία της, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων στα γραφεία της, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα δημοτικά ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου» αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ ζητά από τις Αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις. Επίσης, υπογραμμίζει, ότι η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), όπου στεγάζονται η δημοτική τηλεόραση «TV 100» και το δημοτικό ραδιόφωνο «FM 100» θα αναφερθούν στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, αναφερόμενη στο περιστατικό, κάνει γνωστό ότι ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε, γύρω στις 12:00, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό.

«Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί «μία παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων». Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή» τονίζει η Ένωση.

Σημειώνεται, ότι χθες το απόγευμα κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΕΘΕ και αφού προκάλεσαν καταστροφές χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και στα πλευρά οδηγό τηλεοπτικών συνεργείων τραυματίζοντάς τον. Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση αγνώστων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο