Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγοί ταξί: «Νίκη της κοινωνίας» η απόφαση για Uber

Οδηγοί ταξί: «Νίκη της κοινωνίας» η απόφαση για Uber

Η απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επιτρέπει να υπαχθεί η Uber στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει για τα ταξί, είναι μια «νίκη της κοινωνίας», δήλωσε η ισπανική ένωση οδηγών ταξί που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή «αποτελεί πραγματικά μια νίκη της κοινωνίας, είναι η κοινωνία που θα έχει πραγματικό όφελος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Elite Taxi, Ιβάν Σέσμα, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελόνη.

Η απόφαση που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επιτρέπει να υπαχθεί η Uber στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει για τα ταξί, είναι μια «νίκη της κοινωνίας», δήλωσε η ισπανική ένωση οδηγών ταξί που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η απόφαση αυτή «αποτελεί πραγματικά μια νίκη της κοινωνίας, είναι η κοινωνία που θα έχει πραγματικό όφελος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Elite Taxi, Ιβάν Σέσμα, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελόνη.

Ωστόσο, «ο δρόμος θα είναι μακρύς προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να λειτουργούν όπως ορίζει ο νόμος», συνέχισε.

Η αντιδικία ανάμεσα στην Elite Taxi και την αμερικανική εταιρία πρέπει τώρα να κριθεί από το εμποροδικείο της Βαρκελόνης, το οποίο είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που η απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου δεν την ικανοποιήσει, η Uber θα μπορεί να ασκήσει έφεση.

Οι οδηγοί ταξί της Βαρκελόνης εκτιμούν πως οι μη επαγγελματίες οδηγοί της υπηρεσίας Uber-POP -που τους επιτρέπει να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους επιβάτες- πρέπει να διαθέτουν, όπως εκείνοι, επαγγελματική άδεια.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο αποφάνθηκε πως η υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό (VTC) είναι σχετική με τον «τομέα των μεταφορών» και μπορεί να υπαχθεί, από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει με τα ταξί.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί είναι μια απόφαση που θα αποτελέσει προηγούμενο», δήλωσε η Μόντσε Μπαλαγκέ, δικηγόρος της Elite Taxi, η οποία πρόσθεσε πως τώρα, «οι κανόνες του παιχνιδιού θα είναι οι ίδιοι για όλους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024