Μια σύντομη στάση στο πωλητήριο ενός μουσείου ή πολιτιστικού οργανισμού ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την κάθε επίσκεψη. Αντικείμενα, αντίγραφα, κοσμήματα, αξεσουάρ, παιχνίδια και βιβλία, εμπνευσμένα από τις συλλογές και τα εκθέματα, είναι πάντα εκεί, όχι μόνο για να κάνουν πιο art την καθημερινότητα, αλλά και για να προσφέρουν ιδέες για δώρα.

To ΒΗΜΑgazino με αφορμή τις ημέρες των γιορτών διάλεξε ένα αντικείμενο από κάθε πωλητήριο για να πάρετε ιδέες περί του τι μπορείτε να χαρίσετε σε αγαπημένα πρόσωπα ή στον εαυτό σας.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
(Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή)

Κατάλογος Αντίδωρον, Η συλλογή του ΕΜΣΤ, documenta 14, Friedericianum, Κάσελ, «Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο 2», ελληνική και αγγλική έκδοση (€10).

Βιβλία, κατάλογοι και εκπαιδευτικά έντυπα από εκθέσεις του ΕΜΣΤ, γραφική ύλη από ανακυκλωμένο χαρτί, αφίσες, κάρτες και σελιδοδείκτες με έργα που ανήκουν στη συλλογή του μουσείου, αξεσουάρ, κοσμήματα και γούρια από νέους δημιουργούς αποτελούν τη «μαγιά» για το πωλητήριο-νεοσσό του μουσείου που κοσμεί τη Συγγρού. Το πωλητήριο, που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες μόλις ημέρες, στο πρώτο βήμα του προτείνει μια μικρή σειρά προϊόντων, προάγγελο για το επικείμενο καθολικό άνοιγμά του το 2018.

Μουσείο Μπενάκη
Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό ταρανδάκι, δημιουργία της Ρίτσας Αναστασιάδου, που διατίθεται σε διάφορα χρώματα, στο πωλητήριο της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, στην Κριεζώτου 3 (€62).

Από το 1977 το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, το πρώτο μουσειακό κατάστημα που λειτούργησε στην Ελλάδα, υποστηρίζει οικονομικά τις δραστηριότητες του μουσείου και συνεχώς επεκτείνει τις δραστηριότητές του. Σήμερα λειτουργούν τέσσερα πωλητήρια, στο κεντρικό κτίριο της Κουμπάρη στο Κολωνάκι, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και στην Πινακοθήκη Γκίκα στην Κριεζώτου.

Επιλογές από αντίγραφα μουσειακών εκθεμάτων ανανεώνονται συνέχεια και εμπλουτίζονται με δημιουργίες νέων καλλιτεχνών που έφτιαξαν πρωτότυπα αντικείμενα, έχοντας πάντα ως έμπνευση τα μοτίβα και τις γραμμές των εκθεμάτων.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο