Τα ξίφη τους διασταυρώνουν δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών, ο Γιάννης Παπαθανασίου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις τελευταίες ώρες για το ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια.

Πολλά έχουν αποκαλυφθεί για το πώς η χώρα μπήκε στην μνημονιακή Οδύσσεια που κρατάει ήδη οκτώ χρόνια. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώτος υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου, κάνει «περιοδείες» στο εξωτερικό και προωθεί τη δική του εκδοχή για την ελληνική περιπέτεια με το βιβλίο του «Game over – Η αλήθεια για την κρίση».

Τη δική του απάντηση, για τους «καραμανλικούς», δίνει ο Γ. Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών του Κώστα Καραμανλή με το βιβλίο του «8 μήνες», το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη, παρόντος του πρώην πρωθυπουργού.

Στην παρούσα χρονική περίοδο είναι εντελώς άσκοπη και ανούσια η συζήτηση για το ποιος ευθύνεται ή όχι για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Προφανώς ο λογαριασμός είναι μεγάλος και συνεχίζουν να τον πληρώνουν εκατομμύρια πολίτες, αλλά το ωφέλιμο για τον τόπο θα ήταν μια σύγκρουση για το αύριο της χώρας, για το ποιο αναπτυξιακό σχέδιο πρέπει να προωθηθεί, τον προσανατολισμό της Ελλάδας, κ.ά.

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια ανούσιων αντιπαραθέσεων για το χθες που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι στη θέση του για να κρίνει τους πάντες με δικαιοσύνη. Και ο πέλεκυς της ιστορίας θα είναι βαρύς για τους υπευθύνους της ελληνικής κρίσης.

Τα υπόλοιπα, απλά κινούνται στη σφαίρα των μικροκομματικών επιδιώξεων και αφήνουν παγερά αδιάφορη την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει άλλα προβλήματα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο