Ολλανδία: Περιστατικό πυροβολισμών στο αεροδρόμιο Σχίπχολ
Η ολλανδική αστυνομία πυροβόλησε εναντίον άνδρα που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σχίπχολ όπου η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, επισήμαναν οι αρχές στο Twitter.
Η ολλανδική αστυνομία πυροβόλησε εναντίον άνδρα που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ- Σχίπχολ όπου η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, επισήμαναν οι αρχές στο Twitter.
Ένας άνδρας βρέθηκε στο στόχαστρο της «αστυνομίας στο Σχίπχολ αφού διατύπωσε απειλές με ένα μαχαίρι. Η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο» ήταν το μήνυμα της αστυνομίας, όπου προστίθετο ότι ο ύποπτος «ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη και απομακρύνθηκε».
Υπήκοος Ολλανδίας ήταν ο άνδρας τον οποίο πυροβόλησαν αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματισμούς.
«Ο ύποπτος στο περιστατικό είναι ένας 29χρονος άνδρας από τη Χάγη» επισήμανε η αστυνομία σε ένα tweet. «Ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία σε σχέση με προηγούμενες υποθέσεις βίαιης συμπεριφοράς».
Το Schiphol Plaza, η τεράστια αίθουσα στην είσοδο του αεροδρομίου όπου λειτουργεί και εμπορικό κέντρο, εκκενώθηκε, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομ Γκέμανς, ο υπεύθυνος επικοινωνίας. Η πρόσβαση στους επιβάτες επετράπη γύρω στις 17.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).
«Η αστυνομία παραμένει αναπτυγμένη σε ένα μικρό τμήμα του αεροδρομίου» διευκρίνισε το αεροδρόμιο στον λογαριασμό της στο Twitter. «Δεν καταγράφηκε κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των αεροσκαφών λόγω του περιστατικού».
Η κυκλοφορία των τρένων προς και από το Σχίπχολ διακόπηκε για προληπτικούς λόγους. Όμως αυτοί οι «περιορισμοί ήρθησαν» έγινε γνωστό από τη σιδηροδρομική εταιρεία NS στον ιστότοπό της. «Οι καθυστερήσεις μειώθηκαν. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από τις 17.30» τοπική ώρα.
in.gr
- Ράπισμα Χαρίτση στην κυβέρνηση: «ΜΑΤ για σας – ΟΠΕΚΕΠΕ-bet για μας», «σκάνδαλο Δημοκρατίας» οι υποκλοπές
- Άρης: Με τέσσερις αλλαγές και βασικό τον Μορόν η 11άδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Ζάκυνθος: Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα θανατωθεί το πίτμπουλ που σκότωσε το παιδί – Ελεύθεροι οι γονείς του μικρού Λίο
- ΠΑΟΚ: Με Ιβανούσετς η 11άδα κόντρα στον Άρη, στον πάγκο ο Κωνσταντέλιας
- Αστέρας-Λεβαδειακός 1-1: Στη σκιά του πένθους του Σιλά
- Το «κι όμως γυρίζει» του Τσίπρα απέναντι σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλες ήττες


