Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Τον Ιούνιο οι πρώτες αποφάσεις για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

ΕΕ: Τον Ιούνιο οι πρώτες αποφάσεις για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Στην πεποίθηση ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης συγκλίνουν Γαλλία και Γερμανία. Μετά τις εργασίες της Συνόδου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε ότι στόχος είναι να ληφθούν οι «πρώτες αποφάσεις» τον Ιούνιο, ενώ η γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε τη βούλησή της να υπάρξει συμφωνία για το μέλλον της ευρωζώνης.

Στην πεποίθηση ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης συγκλίνουν Γαλλία και Γερμανία. Μετά τις εργασίες της Συνόδου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε ότι στόχος είναι να ληφθούν οι «πρώτες αποφάσεις» τον Ιούνιο, ενώ η γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε τη βούλησή της να υπάρξει συμφωνία για το μέλλον της ευρωζώνης. Ο γάλλος πρόεδρος, από την πλευρά του, εκτίμησε ότι ως τον Ιούνιο του 2018 θα έχει επιτευχθεί συμφωνία για το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

«Θα βρούμε μια κοινή λύση γιατί το χρειάζεται η Ευρώπη» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε: «υπάρχει η βούληση και αυτό είναι το σημαντικό».

Ανέφερε ότι τώρα που η ΕΕ βρίσκεται σε «καλύτερη θέση», όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, είναι η κατάλληλη περίοδος να γίνει αυτή η συζήτηση με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομικής σύγκλισης μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες προχωρούν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και συνεχάρη τον γάλλο πρόεδρο για τις μεταρρυθμιστικό έργο που προωθεί στη χώρα του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως τον Ιούνιο του 2018 θα έχει επιτευχθεί συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει σύγκλιση απόψεων με τη Γερμανία ως τον Μάρτιο, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία τον Ιούνιο.

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή και ισχυρή Γερμανία για να προχωρήσει η Ευρώπη», ανέφερε ο Μακρόν και ευχήθηκε στην Άγγελα Μέρκελ να ευοδωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών για τον σχηματισμό της Γερμανικής κυβέρνησης.

Tη σύγκληση νέας Συνόδου Κορυφής των χωρών του ευρώ τον ερχόμενο Μάρτιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς, στόχος είναι να ληφθούν οι «πρώτες αποφάσεις» τον Ιούνιο και γι’ αυτό τους επόμενους έξι μήνες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να επικεντρωθούν στους τομείς που υπάρχει «σύγκλιση», δηλαδή στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«Οι συζητήσεις αναφορικά με τις υπόλοιπες ιδέες χρειάζονται περισσότερο χρόνο» τόνισε ο πρόεδρος Τουσκ, σημειώνοντας ότι νέα Σύνοδος Κορυφής του ευρώ θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο.

Ερωτηθείς κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου κατά πόσο οι καθυστερήσεις στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία επηρεάζουν τις συζητήσεις για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως παρ’ όλο που η επίδραση της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά ζητήματα είναι δεδομένη, ακόμα και αν πάρουν χρόνο οι διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό σχηματισμό, αυτό δεν μπορεί να «αποδυναμώσει» την Ευρώπη.

in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024