Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένοχοι 47 κατηγορούμενοι για «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας

Ένοχοι 47 κατηγορούμενοι για «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας

Τις πρωτόδικες ποινές του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου, επιβεβαίωσε το τριμελές εφετείο βορείου Αιγαίου στους κατηγορουμένους για τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας.

Τις πρωτόδικες ποινές του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου, επιβεβαίωσε το τριμελές εφετείο βορείου Αιγαίου στους κατηγορουμένους για τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας.

Ειδικότερα, για την πρώην οφθαλμίατρο το Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της όπως ίσχυε στην πρωτόδικη απόφαση, δηλαδή με 4,5 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή και 1 χρόνο στέρησης των πολιτικών της δικαιωμάτων.

Για τις 46 από τις 48 περιπτώσεις όσων ελάμβαναν επιδόματα τυφλότητας, το Δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ παράλληλα αθώωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα με την αιτιολογία ότι σε μεταγενέστερο έλεγχο το 2014 διαπιστώθηκε ότι είχε 100% βαθμό τυφλότητας. Μόνο, μία μόνο εκ των κατηγορούμενων απηλλάγη.

«Βεβαίωνε ψευδώς η ιατρός, παρασιώπησαν οι κατηγορούμενοι»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, αναφερόμενη στον ρόλο της πρώην οφθαλμιάτρου, η Εισαγγελέας ανέφερε ότι με την ιδιότητά της χορηγούσε ειδικά έντυπα για την εγγραφή των ασθενών στο γενικό μητρώο τυφλών, στα οποία βεβαίωνε ψευδώς ότι οι κατηγορούμενοι είναι τυφλοί με σκοπό να τους χορηγηθούν επιδόματα τυφλότητας από την πρόνοια, τα οποία λάμβαναν μέχρι και τις 30/4/2014, με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και μεταγενέστερα ο Δήμος Χίου.

Το ίδιο κατηγορηματική υπήρξε στην αγόρευσή της και κατά των 47 κατηγορουμένων τονίζοντας ότι παρασιώπησαν το γεγονός ότι δεν ήταν τυφλοί, πείθοντας την πρόνοια να τους καταβάλει συγκεκριμένα ποσά κατά έτος, δημιουργώντας αντίστοιχο περιουσιακό όφελος σε βάρος όμως του Δημοσίου.

Διαφορετική υπήρξε η εισήγησή της για μία εκ των κατηγορουμένων που ακόμα και σε μεταγενέστερο έλεγχο κρίθηκε με ποσοστό τυφλότητας 100%.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024