Ένας αυτοκίνητο που στο παρελθόν έχει γνωρίσει την επιτυχία εντός αλλά και εκτός ελληνικών συνόρων επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας, μετά και την πλήρη αποτυχία του στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

O λόγος για το Fiat Punto, το οποίο έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού που δεν καταφέρνει να αποσπάσει ούτε ένα «αστέρι».

Το ιταλικό supermini, στο πλαίσιο του οποίου έχει βασιστεί -μεταξύ άλλων- και η Alfa Romeo MiTo, προδόθηκε από τον ανύπαρκτο εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας καθώς και από την αδυναμία του να προστατεύσει αποτελεσματικά του επιβάτες στις πλευρικές και τις μετωπικές συγκρούσεις.

Ειδικότερα, εξαιρετικά υψηλός χαρακτηριστικέ ο κίνδυνος τραυματισμού για τον θώρακα των πίσω επιβατών και του συνοδηγού, όπως άλλωστε και για τον αυχένα στη δοκιμασία της πρόσκρουσης οχήματος στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, εξαιτίας της απουσίας αερόσακων κεφαλής, ο EuroNCAP δεν προχώρησε στη διενέργεια της πλευρικής σύγκρουσης σε στύλο.

Κάπως έτσι το Fiat Punto ολοκλήρωσε τη διαδικασία συγκεντρώνοντας τη χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού και αναδεικνύοντας την έλλειψη σύγχρονων και ως εκ τούτου ανταγωνιστικών προτάσεων από την γκάμα της ιταλικής φίρμας.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο