Τι ρωτάει τους πολίτες η ΝΔ
Μία εβδομάδα πριν από το Συνέδριό της η ΝΔ ζητάει και πάλι τη γνώμη των πολιτών – όπως έκανε και στα Προσυνέδρια – αυτή τη φορά όμως με ερωτήματα για την προεκλογική τακτική που πρέπει να ακολουθήσει αλλά και για τις πρώτες κυβερνητικές της κινήσεις.
Μία εβδομάδα πριν από το Συνέδριό της η ΝΔ ζητάει και πάλι τη γνώμη των πολιτών – όπως έκανε και στα Προσυνέδρια – αυτή τη φορά όμως με ερωτήματα για την προεκλογική τακτική που πρέπει να ακολουθήσει αλλά και για τις πρώτες κυβερνητικές της κινήσεις.
Πεποίθηση της Πειραιώς είναι ότι οι εκλογές είναι πλέον πολύ κοντά και γι’ αυτό τον λόγο θεωρούν επιβεβλημένο να είναι απολύτως προετοιμασμένοι σε όλα τα επίπεδα. Στο Συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα στελέχη – σύμφωνα με πληροφορίες – θα αναφερθούν διεξοδικά στην τελική μορφή του προγράμματος τη ΝΔ. Όμως θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος και στο γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει συνδιαμορφωθεί και με τον διάλογο που άνοιξαν με την κοινωνία.
Σημειώνεται πως περισσότερες από 88.000 απαντήσεις έδωσαν οι πολίτες και η κομματική βάση τη ΝΔ στα ερωτηματολόγια που είχε θέσει στη διάθεσή τους πριν από κάθε Προσυνέδριο. Έτσι, και τώρα, μία εβδομάδα πριν από το Συνέδριο η ΝΔ θέτει και πάλι στους πολίτες 10 ερωτήματα. Μόνο που τώρα δεν τους ζητάει την άποψή τους για επιμέρους τομείς αλλά για την προεκλογική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει και τα κρίσιμα, πρώτα βήματά της όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση.
Για παράδειγμα οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν:«Τι πιστεύετε ότι θα ενισχύσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας; Η ανανέωση στα στελέχη της ; ή ενδυνάμωση της ενότητάς της;».Σε ένα άλλo ερώτημα η βάση της Δεξιάς Παράταξης και όχι μόνο – καθώς η διαδικασία απαντήσεων είναι ανοιχτή σε όλους, και σε μη μέλη – ερωτάται «τι να αποφύγει η Νέα Δημοκρατία. Να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις, να υποκύψει στους δανειστές, να αδιαφορήσει για τους φτωχότερους, να φοβηθεί τις δύσκολες αποφάσεις;».
Ακόμη οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν τη γνώμη και τις εκτιμήσεις των πολιτών ως προς τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης, τον πολιτικό διάλογο, αλλά και τις προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ , όπως σημειώνουν.Πώς βλέπουν να εξελίσσεται η κατάσταση στη χώρα, τι να αποφύγει και πως να ενισχύσει την εικόνα της, τι μετρά περισσότερο για μια Κυβέρνηση, ποιο θέλουν να είναι το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησής της.
Μάνος Χαραλαμπάκης
in.gr
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442