Λαβρόφ: Απαράδεκτη η τακτική των ΗΠΑ απέναντι στη Β.Κορέα
Τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, προειδοποίησε ο ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και η επιθετική ρητορική της προκαλούν κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.
Τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, προειδοποίησε ο ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και η επιθετική ρητορική της προκαλούν κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.
Ο Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τίλερσον στο περιθώριο μιας συνόδου στη Βιέννη, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» αυτή την τακτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Έκανε, επίσης, έκκληση να επανεκκινήσει μια «υπεύθυνη» δουλειά για να εξευρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στο πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.
Ο ρώσος υπουργός είπε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στους ρώσοους διπλωμάτες στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Αυτό περιλαμβάνει και τις απόπειρες στρατολόγησης από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών», φέρεται να δήλωσε ο Λαβρόφ.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά