Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση 100 εβδομάδων για την παραγωγή του VW I.D.

Αντίστροφη μέτρηση 100 εβδομάδων για την παραγωγή του VW I.D.

Το πρώτο μοντέλο της νέας ηλεκτρικής εποχής της VW, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hatchback με τα διακριτικά I.D. θα κατασκευάζεται σε διάστημα 100 εβδομάδων απο σήμερα στο Zwickau το οποίο η VW ευελπιστεί να μετατρέψει στο μεγαλύτερο κέντρο ηλεκτροκίνητων στην Ευρώπη.

H VW συνεχίζει τις διεργασίες για την υλοποίηση της μεγαλύτερης σε αριθμό μοντέλων «προϊόντικής στρατηγικής στην ιστορία της», η οποία αφορά την δημιουργία μιας πλήρους γκάμας ηλεκτροκίνητων μοντέλων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο o όμιλος VW, γιόρτασε με τη δέουσα επισημότητα την υπογραφή των συμφωνιών με τους βασικούς προμηθευτές, οι οποίοι θα εφοδιάσουν το ηλεκτροκίνητο μέλλον τόσο της ομώνυμης φίρμας όσο και του ομίλου, σε μια εκδήλωση η οποία φέρει την ονομασία (ΜΕΒ Summit) της υπό εξέλιξη ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής η οποία θα φιλοξενήσει τα αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλα της.

Aνεξαρτήτως της σημειολογίας του ονόματος του MEB Summit, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η VW το πρώτο μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει εφαλτήριο για την νέα ηλεκτρική της εποχή, θα είναι ένα hatchback το οποίο αναμένεται το 2019. Πέραν αυτής της ήδη γνωστής ημερομηνίας, η VW γνωστοποίησε στο πλαίσιο του MEB Summit ότι η κατασκευή του, για την ακρίβεια θα ξεκινήσει σε διάστημα 100 εβδομάδων στο εργοστάσιο του Zwickau της Κάτω Σαξονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις συστάσεις, οι προμηθευτές που θα εμπλακούν στην υλοποίηση των ηλεκτρικών σχεδίων της VW, ξεπερνούν τους 100, ενώ ορισμένοι από αυτούς θα έχουν ενεργό ρόλο, εξαρχής στη διαδικασία εξέλιξης των ηλεκτροκίνητων.

Ο Herbert Diess, επικεφαλής της VW, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι με την υπογραφή των συμφωνιών στο MEB Summit έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, προκειμένου η «VW να εισέλθει σε μια νέα εποχή προσιτής ηλεκτροκίνησης» η οποία θα μετατρέψει το παραπάνω εργοστάσιο στο «μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κέντρο ηλεκτροκίνησης».

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα φιλόδοξα ηλεκτρικά σχέδια της VW περιλαμβάνουν 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2022 –αριθμός ο οποίος ανέρχεται σε 32 για το σύνολο του ομίλου- τα οποία θα έχουν ως αφετηρία την προαναφερθείσα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δε έως το τέλος του 2020 θα έχουν παραχθεί πάνω από 100.000 αυτοκίνητα VW τα οποία θα έχουν ως αφετηρία την παραπάνω ηλεκτρική πλατφόρμα.

Σε προϊοντικό επίπεδο, πλην του ηλεκτροκίνητου I.D. hatchback το οποίο θα περάσει στις γραμμές παραγωγής από το 2019, η VW έχει ήδη ανακοινώσει ένα ντουέτο ηλεκτροκίνητων SUV καθώς και ενός ηλεκτρικού van.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024