Κικίλιας: Θα επιμένουμε για να βουν όλα στο φως
«Εγκαλούμε πολιτικά την κυβερνητική πλειοψηφία που βιάζεται να συγκαλύψει μια υπόθεση, σα να μη τρέχει τίποτα. ... Θα επιμείνουμε ώστε αυτή η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους», τονίζει σε συνέντευξή του ο τομεάρχης 'Αμυνας και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Και προσέθεσε ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων, «για αυτό επιμένουμε και θα επιμένουμε για να βγουν όλα στο φως».
«Εγκαλούμε πολιτικά την κυβερνητική πλειοψηφία που βιάζεται να συγκαλύψει μια υπόθεση, σα να μη τρέχει τίποτα. … Θα επιμείνουμε ώστε αυτή η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους», τονίζει σε συνέντευξή του ο τομεάρχης ‘Αμυνας και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Και προσέθεσε ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων, «για αυτό επιμένουμε και θα επιμένουμε για να βγουν όλα στο φως».
Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, με την ιδιότητα του τομεάρχη ‘Αμυνας της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέει ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι στρατηγική επιλογή, προϊόν αξιοπιστίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και όχι τυχοδιωκτισμού και ανώφελου τακτικισμού».
Σημειώνει ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, και αναφέρει ότι στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν συζήτησαν «την προοπτική ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την επιβεβλημένη αναβάθμιση των F-16, που πρέπει να γίνει με διαφάνεια, αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες και σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».
Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «το ζητούμενο είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» και προσθέτει «εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία, εκείνους που αποδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν».
Τέλος, για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, σχολιάζει ότι «κάθε επίσκεψη είναι καλοδεχούμενη», ωστόσο προσθέτει πως «η γείτονα χώρα οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο και βέβαια να μην προκαλεί με απαράδεκτες δηλώσεις, όπως αυτές του Τούρκου αντιπροέδρου στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση