Ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΣΑ για τη Β. Κορέα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών άρχισε πριν από λίγο την κατεπείγουσα συνεδρίασή του προκειμένου να συζητήσει για την τελευταία εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών άρχισε πριν από λίγο την κατεπείγουσα συνεδρίασή του προκειμένου να συζητήσει για την τελευταία εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ενέργεια που αναμένεται να οδηγήσει τη διεθνή κοινότητα στην άσκηση μεγαλύτερων πιέσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ.
Την έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ ζήτησαν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα αυτοανακηρύχθηκε πυρηνική δύναμη μετά τη νέα της δοκιμή, καθώς όπως διαβεβαίωσε είναι πλέον σε θέση να πλήξει όλες τις μεγάλες αμερικανικές πόλεις με τους πυραύλους της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
