Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή φασιστών στα γραφεία δικτύου για τους μετανάστες

Εισβολή φασιστών στα γραφεία δικτύου για τους μετανάστες

Μέλη της ναζιφασιστικής οργάνωσης Βένετο Φρόντε Σκινχεντ (Veneto Fronte Skinhead) εισέβαλαν στα γραφεία του δικτύου κοινωνικού εθελοντισμού Κόμο Σένσα Φροντίερε (Como Senza Frontiere), στην πόλη Κόμο της βόρειας Ιταλίας, και διάβασαν -σε προκλητικούς τόνους- κείμενο κατά της αλληλεγγύης, προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Tο επίμαχο βίντεο της εισβολής της φασιστικής οργάνωσης, αναρτήθηκε στην διαδικτυακή […]

Μέλη της ναζιφασιστικής οργάνωσης Βένετο Φρόντε Σκινχεντ (Veneto Fronte Skinhead) εισέβαλαν στα γραφεία του δικτύου κοινωνικού εθελοντισμού Κόμο Σένσα Φροντίερε (Como Senza Frontiere), στην πόλη Κόμο της βόρειας Ιταλίας, και διάβασαν -σε προκλητικούς τόνους- κείμενο κατά της αλληλεγγύης, προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Tο επίμαχο βίντεο της εισβολής της φασιστικής οργάνωσης, αναρτήθηκε στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η οποία υπογραμμίζει ότι «με τον τρόπο αυτό, επιστρέφει ο φασισμός». Τα μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης είχαν ξυρισμένο κεφάλι ή πολύ κοντά μαλλιά.

«Στηρίζετε μια λογική που θέλει σκλάβους και μαζί με τα αφεντικά σας, θέλετε έναν ανελέητο ανταγωνισμό», τόνισε, μεταξύ των άλλων, ένα από τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, η οποία χαρακτηρίζεται από παραληρηματικές ρατσιστικές και αντισημιτικές θέσεις.

Τα μέλη του δικτύου εθελοντισμού Como Senza Frontiere (Κόμο Χωρίς Σύνορα) αποφάσισαν να μην απαντήσουν στην πρόκληση. Στο τέλος της ανάγνωσης του κειμένου (σε τόνους που θύμιζαν στρατιωτικό διάταγμα), ζήτησαν από τους νεοφασίστες να αποχωρήσουν, λέγοντάς τους: «Σας σεβαστήκαμε, τώρα περιμένουμε να κάνετε το ίδιο και εσείς».

Κατά την αποχώρησή του, όμως, από το γραφείο, ένας από τους «Skinhead Veneto» απάντησε με προκλητικό τρόπο: «για σας δεν υπάρχει κανένας σεβασμός».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως πριν λίγες ημέρες, η ίδια ναζιφασιστική οργάνωση είχε αφήσει ομοιώματα μεταναστών έξω από την έδρα της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas, στην πόλη του Κόμο.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024