Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Οι υποψήφιοι
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική αναμέτρηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Στις κάλπες, για την ανάδειξη της ηγεσίας του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, προσέρχονται περίπου 20.000 δικηγόροι.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική αναμέτρηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Στις κάλπες, για την ανάδειξη της ηγεσίας του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, προσέρχονται περίπου 20.000 δικηγόροι.
Η διαδικασία διεξάγεται την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Οι υποψήφιοι είναι 12, κάτι που υποδεικνύει κατακερματισμό στις κομματικές – συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία του ΔΣΑ θα αναδειχθεί στον β’ γύρο στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.
Οι υποψήφιοι για τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλλογο Αθηνών
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος (με την παράταξη «Ο δικηγόρος- Ολοι μαζί»), ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Από τον ίδιο χώρο, στηρίζεται και ο Θέμης Σοφός (με την παράταξη «Εργατικοί») αλλά και ο Φώτης Κωτσής («Δικηγόροι Μπροστά»), καθώς και ο Θεμιστοκλής Χατζιωάννου.
Ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και κατεβαίνει στις εκλογές για περισσότερα από 20 χρόνια διεκδικεί εκ νέου την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από τον ίδιο χώρο προέρχονται ο Βασιλης Βραχιώτης («Επείγει»), ο Παναγιώτης Περάκης («Ανεξάρτητη Πρόταση-Δικηγορική Συνείδηση») η Χριστίνα Κουντούρη («Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη») και ο Παναγιώτης Γαλετσέλης («Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή»).
Από τον χώρο της αριστεράς, με ένα πιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος ο Θόδωρος Μαντάς («Παρίσταμαι Υπέρ»), ενώ με ένα επίσης πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις εκλογές ο Νίκος Δαμασκόπουλος.
Τέλος, ο Άγγελος Βρεττός, με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικήγορων», διεκδικεί την προεδρία του ΔΣΑ με το ΚΚΕ.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.