Με φόντο την αναγγελία των στόχων της Κίνας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η Toyota ανακοίνωσε ότι, ξεκινώντας από το 2020, θα λανσάρει αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα στην τοπική αγορά καθώς και ότι θα εξελίξει νέων μοντέλων σε συνεργασία με τους συνεργάτες της στην εγχώρια αγορά.

«Προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα, θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε με τους τοπικούς μας εταίρους και προμηθευτές πόες αυτήν την κατεύθυνση. Παράλληλα, θα εξακολουθήσουμε να εξελίσσουμε κάθε είδος εναλλακτικής τεχνολογίας για την Κίνα συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών αλλά και υδρογονοκίνητων οχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hiroji Onishi επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ιαπωνικού ομίλου στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ενασχόληση της Toyota με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ήταν μια ηλεκτρική εκδοχή του Rav4 το οποίο είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την Tesla και η παραγωγή του οποίου σταμάτησε το 2014.

auto.in.gr