
Θεσσαλονίκη: Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων
Περίπου 100 πρόσφυγες που από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα aναχώρησαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα και να ταξιδέψουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Ωστόσο, λίγο πριν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό τους έφραξαν τον δρόμο κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Αναχώρησαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα και να ταξιδέψουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, οι περίπου 100 πρόσφυγες που από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα.
Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι νεαρής ηλικίας Σύριοι και Ιρακινοί, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και γυναικόπαιδα.
Οι πρόσφυγες κινήθηκαν μέσω της οδού Εγνατία προς τα δυτικά και στη Μοναστηρίου, λίγο πριν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό τους έφραξαν τον δρόμο κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, όπως αναφέρει το seleo.gr.
Oι πρόσφυγες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και ο δρόμος παρέμεινε κλειστός, ενώ σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς τα ΚΤΕΛ.
in.gr
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Το κόστος της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό αέριο και άλλα διαμόνια στην σύνοδο της Αρμενίας
- Συνταγή: Σπιτική κασερόπιτα
- Αναπροσανατολισμός στη σκιά Τραμπ – Το υπό πίεση ΝΑΤΟ, η Ευρώπη των διλημμάτων και η ΕΕ ως «πολύφερνη νύφη»
- Τραμπ: Δεν μπορώ να πω αν η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ – Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε πολιτικά σκάφη, στο Ορμούζ
- Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα – Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

