Τζανακόπουλος: Πολιτική κίνηση αναδιανομής το μέρισμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως η διανομή κοινωνικού μερίσματος είναι μία πολιτική κίνηση αναδιανομής και σημείωσε πως τα στελέχη της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το θέμα «με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
Μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, η οποία συνεχίζει μια πολύ θετική οικονομική και δημοσιονομική πορεία το 2017, χαρακτήρισε τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 989.
«Τρεισήμισι εκατομμύρια άνθρωποι θα πάρουν 720 εκατ. ευρώ. Θα πληρωθούν επίσης τα 320 εκατ. ευρώ σε όσους έγιναν παράνομες παρακρατήσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Διασφαλίζουμε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δίνοντας άλλα 300 εκατ. ευρώ που είναι οφειλόμενα του ελληνικού δημοσίου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να τονίσει ότι «1,4 δισ. ευρώ επιστρέφει στους πλέον αδύναμους. Πρόκειται για μία πολιτική κίνηση αναδιανομής».
«Περιμέναμε τις αντιδράσεις, περιμέναμε να δούμε τι θα σκεφθούν, ώστε να σχετικοποιήσουν αυτή τη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία. Ωστόσο, δε μπορεί να σχετικοποιηθεί, ούτε να μετριασθεί η πολύ μεγάλη σημασία της» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσουν το θέμα «με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
Διαβάστε επίσης:
in.gr
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων
- Ρόμα-Γιουβέντους 3-3: Ο Γκάτι μπήκε στο 88’ και στο 90-+3’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους
- Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ψάχνει τα Adidas παπούτσια του σε μια νέα καμπάνια – Μήπως του τα έκλεψε η Κένταλ Τζένερ;
- Τέξας: Ενδείξεις «τρομοκρατίας» βλέπει το FBI στην ένοπλη επίθεση στο μπαρ του Όστιν
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει
