
Βιετνάμ: Στους 106 οι νεκροί από τον τυφώνα Ντάμρεϊ
Ο φονικότερος τυφώνας που έπληξε φέτος το Βιετνάμ, ο Ντάμρεϊ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 106 ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από την επιτροπή Έρευνας και Διάσωσης της χώρας. Άλλοι 25 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 197.
Ο φονικότερος τυφώνας που έπληξε φέτος το Βιετνάμ, ο Ντάμρεϊ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 106 ανθρώπους, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από την επιτροπή Έρευνας και Διάσωσης της χώρας.
Άλλοι 25 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 197.
Οι αρχές του Βιετνάμ καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πλημμύρας στην πόλη Ντανάνγκ όπου θα φιλοξενηθούν αυτήν την εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι ομόλογοί του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και οι ηγέτες άλλων χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού).
Η Επιτροπή Πρόληψης Καταστροφών γνωστοποίησε ότι αποδεσμεύτηκαν ύδατα από τουλάχιστον 49 φράγματα καθώς οι ταμιευτήρες είχαν γεμίσει σε επικίνδυνο σημείο. Η βροχόπτωση που ξεκίνησε από το Σάββατο στο Βιετνάμ αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα και θα αρχίσει να μειώνεται από αύριο Πέμπτη.
Οι ηγέτες των χωρών αναμένονται στο Βιετνάμ την Παρασκευή και το Σάββατο. Η βροχή δεν έχει διαταράξει το πρόγραμμά τους μέχρι στιγμής, όμως οι σύζυγοί τους ίσως δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το Σάββατο την εκδρομή στην αρχαία πόλη Χόι Αν, που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προϋπολογισμός: Πάνω από 17,2 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Βομβαρδισμοί με μιμίδια – Το Ιράν δείχνει να νικά τον πόλεμο των social media
- Ο Σλοτ στον κόσμο του: «Η Λίβερπουλ έχει λαμπρό μέλλον» (vid)
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το Greece the Musicult
- Το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» επιστρέφει – Το πρώτο τρέιλερ της νοσταλγικής σειράς
- Ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει η κυβέρνηση