Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις από Βρετανία για το 2018

Διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις από Βρετανία για το 2018

Με διψήφια αύξηση των προκρατήσεων από τη βρετανική αγορά για το 2018, επιστρέφουν από το Λονδίνο και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (World Travel Market -WTM), οι Έλληνες εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Με διψήφια αύξηση των προκρατήσεων από τη βρετανική αγορά για το 2018, επιστρέφουν από το Λονδίνο και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (World Travel Market -WTM), οι Έλληνες εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, οι έως τώρα εκτιμήσεις για την πορεία των τουριστικών κρατήσεων της επόμενης τουριστικής περιόδου από την Αγγλία, μια από τις μεγαλύτερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, κάνουν λόγο για αύξηση 12% έως 15% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, πρόκειται για αύξηση, η οποία θα είναι δύσκολο να εξυπηρετηθεί, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσιμες κλίνες στους δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, κυρίως κατά την «υψηλή περίοδο».

Η αύξηση, οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη διαθεσιμότητα καταλυμάτων και τις υψηλές τιμές της Ισπανίας, στα συνεχιζόμενα προβλήματα της Τουρκίας, αλλά και στο αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Τη διψήφια αύξηση των προκρατήσεων από την Αγγλία, επιβεβαίωσε και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εκφράζοντας τη γενικότερη αισιοδοξία της για την τουριστική περίοδο του 2018.

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για τη βρετανική αγορά, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος αναφερόμενος συνολικά στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού τόνισε ότι ενώ το «κλειδί» βρίσκεται στην ανταγωνιστικότητά του.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM 2017, ο κ. Ρέτσος, τόνισε ότι η μέχρι στιγμής εικόνα των κρατήσεων από τη Mεγάλη Βρετανία, παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, κάτι που επιβεβαιώνει το δυναμισμό και την εξωστρέφεια των τουριστικών επιχειρήσεων, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για ένα δείγμα επί του συνόλου των κρατήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τη βρετανική αγορά, μη δεσμευτικό για την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για ολόκληρη την περίοδο.

Σημειώνεται, ότι η βρετανική αγορά χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό ποσοστό on-line κρατήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για την ανάγκη ανάληψης πολλών και ουσιαστικών δράσεων που θα εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και συμπλήρωσε: «Ο τουρισμός χρειάζεται συνολική στρατηγική, διαρκή επαγρύπνηση και συνεχείς προσαρμογές, όπου και όταν αυτές χρειάζονται. Το 2018 οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τον διαρκώς αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν, όπως για παράδειγμα είναι η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος».

Ο ΣΕΤΕ, σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, «εκπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ρόλο του κοινωνικού εταίρου, έχει καταθέσει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για να αρθούν μια σειρά αντικίνητρα, αλλά και να αποτραπεί η επιβολή του φόρου διαμονής, που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και κατά συνέπεια, επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Για τον κ. Ρέτσο, «είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πως ο ελληνικός τουρισμός, μπορεί και πρέπει να πάει ακόμα πιο ψηλά, προσφέροντας τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και την κοινωνία». Για να συμβεί αυτό, συμπλήρωσε, «θα πρέπει να επενδύσουμε στη στρατηγική της ολιστικής βιώσιμης ανάπτυξης, με όπλο τις συνέργιες και κυρίως με την κατανόηση των ρευμάτων και των τάσεων που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά».

Κώστας Ντελέζος

in.gr

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024