Νοβότνι: Πολύ λογικό να μετατραπεί ο ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ
Υπέρ της μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και της εξόδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) από τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης, τάχθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.
Υπέρ της μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και της εξόδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) από τα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης, τάχθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι.
«Ο ESM θα ήταν πιθανό να μετατραπεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ λογικό», δήλωσε ο Έ.Νοβότνι.
Αυτό θα έδειχνε ότι «ένα πλούσιο μέρος του κόσμου είναι σε θέση να λύνει τις ανισορροπίες μόνο του», ενώ το πλαίσιο θα επέτρεπε πιθανόν, επίσης, στην ΕΚΤ να σταματήσει τον επίσημο ρόλο της στις διασώσεις της ευρωζώνης, κάτι για το οποίο έχει δεχθεί δημόσια κριτική.
«Συζητούμε για αυτό», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε εξειδικευμένη γνώση για το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα… Εάν έχουμε τον ESM ως εξειδικευμένο Οργανισμό, θα συγκεντρώσουμε όλη αυτή τη μορφή της εποπτείας στον ESM. Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλύτερο».
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 3-1: Ο Μαρμούς έστειλε τους «έστειλε» τους «Πολίτες» στον τελικό του League Cup
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε την χρηματοδότηση της Ουκρανίας με την διαδικασία της ενισχυμένης συνεργασίας
- Μπενίτεθ: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς έγινε αυτό το πέναλτι – Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε»
- Στα ημιτελικά του Κυπέλλου με buzzer beater η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (2-1) – Πρόκριση και για Σοσιεδάδ (3-2)
- Ίντερ – Τορίνο 2-1: Αγχωτική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τους Νερατζούρι
- Λουτσέσκου: «Δίκαιο αποτέλεσμα, δεν κρίθηκε τίποτα» – Τι είπε για πιθανή μεταγραφή του ΠΑΟΚ
